Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit în municipiul Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Centenarul Marii Uniri, sărbătorit în municipiul Gheorgheni
Centenarul Marii Uniri, sărbătorit în municipiul Gheorgheni

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit în municipiul Gheorgheni

Miercuri, 28 noiembrie, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni a organizat ceremonialul militar dedicat aniversării Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie și Centenarului Marii Uniri.

La ceremonialul militar desfăşurat în fața Catedralei Ortodoxe „Sf. Gheorghe” din municipiul Gheorgheni, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice judeţene şi locale, precum şi a şefilor instituțiilor din sistemul de ordine și siguranță publică, s-au adus omagii înaintaşilor neamului, iar un sobor de preoţi a sfinţit noul Drapel de luptă al unităţii noastre.

Activitățile au culminat cu parada militară, când, în faţa unui public numeros din urbea noastră, a defilat detașamentul de onoare constituit cu această ocazie, format din cadre militare și tehnică ale Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Harghita, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, precum și participanții la cursul de formare inițială a polițiștilor locali ce se află în desfășurare în cadrul Centrului nostru.

La această festivitate a participat și prefectul județului Harghita, domnul Jean-Adrian Andrei, care printre altele a apreciat inițiativa unității noastre de a organiza activitățile și mai ales ceremonialul militar. (Purtătorul de cuvânt al CPPCJ Gheorgheni)

xxx

În Gheorgheni, un alt eveniment de amploare dedicat actului de însemnătate națională de la 1 Decembrie și Centenarului Marii Uniri s-a desfășurat ieri și continuă și astăzi, joi. Este vorba despre Regalul de Folk și Literatură „100 de ani de SPIRIT ROMÂNESC”, care reunește la Casa de Cultură din Gheorgheni aproximativ 20 de interpreți de muzică folk alături de aproape tot atâția scriitori și poeți din întreaga țară.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.