Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sondaj privind cerinţele pieţei forţei de muncă | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Economic » Sondaj privind cerinţele pieţei forţei de muncă
Sondaj privind cerinţele pieţei forţei de muncă

Sondaj privind cerinţele pieţei forţei de muncă

Consiliul Judeţean Harghita, în parteneriat cu alte instituţii şi organizaţii, urmează să realizeze un sondaj cu privire la profesiile cele mai căutate pe piaţa forţei de muncă din judeţul Harghita. Scopul acestui studiu este ca pe baza rezultatelor sondajului, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita să elaboreze un plan educaţional pentru anul 2016-2017.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean, a afirmat că este vremea paşilor concreţi, iar acest sondaj face parte din aceste demersuri. „Am afirmat în repetate rânduri că pentru stoparea migraţiei tinerilor este nevoie de crearea de locuri de muncă, iar pentru aceasta este nevoie de adaptarea formării profesionale la cerinţele pieţei forţei de muncă. Chiar dacă competenţele Consiliului Judeţean în acest domeniu sunt limitate, ne angajăm în procesul de consolidare a formării profesionale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Gârbea Petru, inspectorul şcolar general din cadrul IŞJ, şi-a exprimat bucuria în ceea ce priveşte colaborarea în acest sens cu instituţia Consiliului Judeţean Harghita.

„Pe baza participanţilor la sondajul de opinie vom analiza care sunt meseriile cu cea mai mare căutare pe piaţa forţei de muncă şi astfel vom putea face estimări pentru următorul an de învăţământ”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Harghita.

Sondajul de opinie se realizează sub coordonarea biroului de atragere a investiţiilor din cadrul Consiliului Judeţean. Barabás Csaba, şeful biroului, a spus că este foarte importantă cooptarea părinţilor şi profesorilor, astfel ca schimbările următorului an şcolar să poată fi făcute, acolo unde este posibil, pe baza rezultatelor sondajului.

„Sondajul nu are efect fără fapte practice. Avem idei concrete în ceea ce priveşte colaborarea cu instituţiile şi organizaţiile care vor semnala că sunt interesate a se implica în aceste demersuri”, a afirmat Barabás Csaba.

Parteneri în cazul acestui sondaj, pe lângă Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean, sunt Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, Asociaţia pentru Dezvoltarea Munţilor Harghita, Consiliul tinerilor din Odorheiu-Secuiesc (UIET), Asociaţia antreprenorilor din Ciuc (CSVE), Asociaţia Prelucrătorilor Lemnului ARBOR, Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din zona Odorhei (UKKSZ), respectiv Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. (Biroul de presă din cadrul CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.