Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Slujire arhierească de Buna Vestire şi Marşul pentru viaţă 2017 | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Religie » Slujire arhierească de Buna Vestire şi Marşul pentru viaţă 2017
Slujire arhierească de Buna Vestire şi Marşul pentru viaţă 2017

Slujire arhierească de Buna Vestire şi Marşul pentru viaţă 2017

Sâmbătă, 25 martie, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Buna Vestire” din municipiul Sfântu-Gheorghe, care şi-a serbat hramul, fiind înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a rostit o rugăciune de mulţumire şi a binecuvântat lucrările de zidire a bisericii, care au început în urmă cu 10 ani. A fost prima Sfântă Liturghie săvârşită în lăcaşul de cult. Preasfinţia Sa a binecuvântat şi a felicitat pe cei doi preoţi parohi, Părintele Cucu Vasile şi Părintele Ciobanu Gheorghe, Consiliul Parohial, ctitorii şi binefăcătorii care s-au implicat la terminarea lucrărilor de zidire şi înfrumuseţare a bisericii.

Tot de sărbătoarea Bunei Vestiri, precum şi duminică, 26 martie, a avut loc proiectul Marşul pentru viaţă 2017, având tema Ajută mama şi copilul, depinde de tine!

Cu acest prilej, în întreaga Episcopie a Covasnei şi Harghitei au avut loc rugăciuni, precum şi activităţi conexe cu caracter motivaţional, menite a susţine familia, femeia, armonia şi frumuseţea întregii creaţii, ca oglindă a Creatorului ei, Dumnezeu.

În Protopopiatul Călimani au fost implicaţi un număr de peste 40 de tineri din municipiul Topliţa, însoţiţi de 7 preoţi, locul întâlnirii fiind acela al Parohiei Vâgani. Marşul pentru viaţă a avut loc după săvârşirea Sfântului Maslu de obşte, iar părintele paroh Alexandru Bogdan Filip a susţinut un cuvânt despre importanţa familiei creştine în societatea modernă, atacurile la care aceasta este supusă, cât şi necesitatea apărării acesteia.

De asemenea, în Parohia Tulgheş au participat: PC. Pr. Protopop Dumitru Apostol, PC. Pr. Matei Ţepeş, PC. Pr. Dragoş Cojocaru, PC. Pr. Vasile Tănase, PC. Pr. Dumitru Pintea, PC. Pr. Elisei Vătămanu, PC. Pr. Nicolae Ciupudean.

În Protopopiatul Miercurea-Ciuc a răspuns acestei chemări a dragostei creştine şi Parohia Bălan, prin preotul paroh Cristian Cristinoi şi admin. Pr. Laurenţiu-Gabriel Panciu, care, în colaborare cu diaconul prof. Lucian Ciudin de la Şcoala Gimnazială „Geo Bogza” Bălan şi cu doamna profesoară Cristina Nemeş de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din localitate, au participat împreună cu elevii doritori la slujba Acatistului în cinstea Sfinţilor Ioachim şi Ana, ocrotitorii familiei creştine.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.