Sistemul de parcare cu taxă va fi reintrodus până la sfârşitul acestui an în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Sistemul de parcare cu taxă va fi reintrodus până la sfârşitul acestui an în Miercurea-Ciuc
Sistemul de parcare cu taxă va fi reintrodus până la sfârşitul acestui an în Miercurea-Ciuc

Sistemul de parcare cu taxă va fi reintrodus până la sfârşitul acestui an în Miercurea-Ciuc

Reprezentanţii Primăriei Miercurea-Ciuc intenţionează să reintroducă peste câteva luni sistemul de parcare cu taxă în municipiul reşedinţă de judeţ, după ce în urmă cu câţiva ani acesta fusese eliminat în urma deciziilor instanţelor de judecată. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, a declarat publicaţiei noastre că în prezent se lucrează la proiectul privind introducerea unui astfel de sistem, fiind în derulare discuţii legate de regulament, dar şi de numărul locurilor de parcare şi zonele taxabile. Acesta a precizat că vor fi prezentate în curând informaţii locuitorilor oraşului pentru a se afla şi opinia acestora. Bors Béla a spus că sunt analizate mai multe variante privind modul în care şoferii vor putea achita taxa de parcare, fiind studiate şi sistemele implementate în mai multe oraşe din ţară.

„Sunt două variante: ori doar prin aplicaţie, respectiv cu tichete care vor fi în magazine ori este şi varianta în care vom avea şi automate. Este din ce în ce mai mult la modă ca oamenii să plătească doar prin aplicaţie, iar cei care încă doresc să ţină în mână hârtia să aibă posibilitatea de a cumpăra tichetul din orice magazin mic din oraş”, a afirmat Bors Béla. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc a menţionat că se doreşte ca sistemul să fie funcţional până la sfârşitul acestui an şi va trebui efectuată o delimitare a zonelor localităţii pentru stabilirea contravalorii parcării, urmând ca în centru tariful să fie mai ridicat şi să scadă treptat spre ieşirile din oraş. Potrivit afirmaţiilor sale, ar trebui avută în vedere eventual şi o ultra-zonă centrală în care de dimineaţă până după-amiază târziu să fie posibilă doar parcarea pentru o jumătate de oră sau o oră.

Parcarea cu plată a fost sistată în Miercurea-Ciuc în 2016, în urma unei decizii în instanţă prin care a fost anulată hotărârea consiliului local privind regulamentul de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberarea autovehiculelor staţionate neregulamentar în parcările cu plată, precum şi părţi din Regulamentul de exploatare a parcărilor şi zonelor de staţionare cu plată aflate pe domeniul public din municipiul Miercurea-Ciuc. În 2017 sistemul de parcare cu plată a fost reintrodus, dar numai pentru scurt timp, având în vedere faptul că au fost iniţiate noi proceduri juridice în acest caz.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.