Sistem online de urmărire a autobuzelor implementat de Consiliul Judeţean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Sistem online de urmărire a autobuzelor implementat de Consiliul Judeţean Harghita
Sistem online de urmărire a autobuzelor implementat de Consiliul Judeţean Harghita

Sistem online de urmărire a autobuzelor implementat de Consiliul Judeţean Harghita

Aplicaţia are scopul de a asigura confortul călătorilor şi va contribui la stoparea transporturilor ilegale

A fost semnat contractul care are în vedere dezvoltarea şi implementarea unei aplicaţii online de urmărire a mersului autobuzelor din judeţul Harghita. Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a semnat, în cursul zilei de 5 iunie, contractul cu reprezentanţii firmei ETA Automatizări Industriale SRL din Timişoara.

În judeţul Bihor funcţionează deja un astfel de sistem. Cu ocazia întâlnirii cu preşedintele consiliului judeţean din Bihor, Pásztor Sándor, care a avut loc în cursului anului 2016, constatând beneficiile sistemului de urmărire a autobuzelor utilizat în Bihor, se doreşte ca acesta să fie implementat şi în judeţul Harghita. Ca urmare, s-a solicitat colaborarea cu reprezentanţii a 11 firme de transport din judeţul Harghita.

Conform celor relatate de Barabás Árpád, responsabil de contract, aplicaţia nu va conţine doar mersul autobuzelor, ci prin intermediul GPS va putea fi urmărită poziţia autobuzelor, călătorii putând fi la curent cu eventualele întârzieri ale acestora. Aplicaţia va putea fi utilizată în trei limbi şi va avea o interfaţă interactivă.

Borboly Csaba consideră că cerinţele formulate de instituţie sunt bine-primite de dezvoltătorul aplicaţiei, care are ca scop asigurarea confortului călătorilor. „Sper că pe lângă facilitarea condiţiilor de transport, tot mai multe persoane vor alege transportul în comun. Totodată, cei care fac naveta din satele cele mai îndepărtate, deplasându-se fie la muncă sau la şcoală, vor ajunge mai uşor şi din timp la destinaţie. Ne dorim ca transportul în comun să devină o alternativă reală şi atractivă în judeţ. Prin intermediul acestui sistem se doreşte şi stoparea transporturilor ilegale. Ne dorim ca prin intermediul aplicaţiei locuitorilor să li se ofere şi posibilitatea de a-şi transmite sesizările şi propunerile, chiar însoţite de fotografii”, a adăugat Borboly Csaba.

Conform preconizărilor, aplicaţia va fi accesibilă începând din 1 august, până atunci fiind într-un proces de dezvoltare, testare şi instruire a personalului de suport. (Biroul de presă din cadrul CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.