Exerciţiu de intervenţii în caz de situaţii de urgenţă în Băile Tuşnad | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Exerciţiu de intervenţii în caz de situaţii de urgenţă în Băile Tuşnad
Exerciţiu de intervenţii  în caz de situaţii de urgenţă în Băile Tuşnad

Exerciţiu de intervenţii în caz de situaţii de urgenţă în Băile Tuşnad

Simularea a pornit de la un cutremur, urmat de izolarea unor oameni într-o clădire, blocarea unui drum de către un arbore căzut şi un incendiu la un hotel din staţiune

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita a desfăşurat, ieri, la Băile Tuşnad, exerciţiul trimestrial cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă. La exerciţiu, pe lângă ISU „Oltul” Harghita, au mai participat echipaje ale jandarmeriei, poliţiei, serviciului de ambulanţă şi serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Cpt. Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al ISU „Oltul” Harghita, preciza că exerciţiul a avut la bază producerea unui cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter. În urma acestuia, la ora 11:00, s-a anunţat la numărul de urgenţă 112 faptul că două persoane au rămas blocate într-o clădire afectată de cutremur, un copac a blocat un drum, iar un incendiu a izbucnit la un hotel din staţiune, fiind rămaşi în clădire 3 angajaţi.

La acea oră, mai multe autospeciale au plecat din Miercurea Ciuc spre Băile Tuşnad, pentru exerciţiu fiind folosite: două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciala de transport personal şi victime multiple, autoscara mecanică, autospeciala de primă intervenţie şi comandă (echipajul de pe această autospecială intervenind pentru degajarea carosabilului de bradul căzut), o ambulanţă de la serviciul judeţean şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

La faţa locului s-a intervenit concomitent pentru deblocarea drumului şi pentru coborârea, cu ajutorul scării rulante, a persoanelor blocate în clădire. Alte forţe au intervenit la hotelul unde era simulat incendiul. Aici, pe lângă stingerea acestuia, s-a intervenit pentru salvarea şi acordarea primului-ajutor, trei angajaţi ai hotelului fiind blocaţi în interior şi suferind arsuri, fracturi şi intoxicaţii cu fum.

„Scopul acestor exerciţii trimestriale – spunea purtătorul de cuvânt al inspectoratului – este acela de a antrena şi de a angrena toate forţele cu rol în monitorizarea şi gestionarea unor situaţii de urgenţă, tocmai pentru a fi pregătite pentru intervenţie într-o situaţie reală”.

Arhivă foto

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.