Singura absolventă de zece la examenul Maturităţii 2022 din Harghita, premiată de Ministerul Educaţiei | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 martie 2023
Home » Învățământ » Singura absolventă de zece la examenul Maturităţii 2022 din Harghita, premiată de Ministerul Educaţiei
Singura absolventă de zece la examenul Maturităţii 2022 din Harghita, premiată de Ministerul Educaţiei

Singura absolventă de zece la examenul Maturităţii 2022 din Harghita, premiată de Ministerul Educaţiei

  • Mădălina Cristina Pîntea: „Mă bucură să ştiu că statul susţine elevii care reuşesc să obţină astfel de rezultate. Educaţia este importantă, iar aceste stimulente sunt un pas înainte”

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat luni, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, iar premiul în valoare de 5.000 de lei oferit de Ministerul Educaţiei i-a fost înmânat în cadru festiv de inspectorul şcolar general Demeter Levente.

„Am avut plăcerea de a premia eleva care a luat media 10 la BAC. Mă bucur că există astfel de elevi la noi în judeţ şi este un exemplu care merită urmat şi de ceilalţi elevi”, a declarat inspectorul şcolar general Demeter Levente.

Directoarea Liceului Tehnologic din Corbu i-a mulţumit fostei absolvente pentru performanţa obţinută, care i-a adus prestigiu nu numai ei, ci şi unităţii de învăţământ în care a studiat.

„În anul şcolar trecut, Liceul Tehnologic Corbu a atras atenţia. Un absolvent, Mădălina Pîntea, a şters clişee, 10 la examenul Maturităţii obţinut de o elevă din mediul rural, de la un liceu tehnologic. Munca este mereu răsplătită. Perseverenţa, implicarea, inteligenţa şi creativitatea s-au îmbinat în sufletul bun al unui copil cu mult bun simţ, respect şi bună creştere. Mulţumim că ai făcut posibil ca numele şcolii noastre să devină vizibil”, a rostit Mirela Laurenţiu, conducătoarea unităţii de învăţământ preuniversitar.

La festivitatea de premiere a participat şi subprefectul Marius Ţepeluş, care a remarcat eforturile, tenacitatea şi pasiunea pentru studiu a tinerei, în prezent studentă în anul întâi la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Transilvania Braşov.

„Îi mulţumesc frumos domnişoarei Pîntea Mădălina, pentru că mi-a oferit prilejul să particip la o astfel de premiere. Chiar mă încearcă un sentiment de bucurie şi de recunoştinţă, cu atât mai mult cu cât ştiu precis câte sacrificii şi câte ore de studiu sunt necesare pentru obţinerea unui asemenea rezultat excepţional. În numele Instituţiei Prefectului şi al meu personal o felicit din toată inima atât pe domnişoara studentă Pîntea, cât şi pe cadrele didactice care au pregătit-o. Îi doresc mult succes în continuare, să se înalţe pe măsura potenţialului pe care l-a dovedit deja”, a afirmat subprefectul Marius Ţepeluş.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu, Mădălina Cristina Pîntea este un exemplu de urmat de către toţi tinerii înclinaţi către studiu, care doresc să se afirme.

„Mă bucur că putem premia astfel de elevi şi să reluăm astfel o tradiţie care a făcut o scurtă pauză în judeţul Harghita. Sperăm ca elevii să fie motivaţi şi anul viitor să avem şi mai mulţi elevi premiaţi pentru media 10 la Bacalaureat. DA, se poate şi în judeţul Harghita. Se poate şi la un liceu tehnologic şi chiar din mediul rural. Important este să existe voinţă şi perseverenţă. Motivaţia sigur există şi cred că acest premiu de 5.000 de lei este un argument în plus. Mulţumim elevei pentru exemplul dat şi colegilor pentru formare. Mă bucur că a ales Facultatea de Matematică şi sper să revină în judeţ ca profesor şi, de ce nu, poate chiar să coordoneze activitatea educaţională din judeţ. Felicitări şi mult succes”, i-a urat inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

Premianta a mulţumit pentru recompensa acordată, salutând iniţiativa Ministerului Educaţiei de a susţine şi de a stimula şi în acest fel elevii care se evidenţiază în drumul spre excelenţă.

„Sunt recunoscătoare pentru ceea ce mi se întâmplă. Astăzi mi s-a confirmat că după muncă apare şi răsplata. Mă bucură să ştiu că statul susţine elevii care reuşesc să obţină astfel de rezultate. Educaţia este importantă, iar aceste stimulente sunt un pas înainte. Le doresc colegilor mei să fie dornici de cunoaştere, iar în anii ce vor urma să auzim de cât mai multe performanţe. Vă mulţumesc”, a concluzionat tânăra studentă din Harghita.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.