Singura absolventă de zece la examenul de Bacalaureat 2022 din Harghita, premiată de Primăria şi Consiliul Local Corbu | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 martie 2023
Home » Învățământ » Singura absolventă de zece la examenul de Bacalaureat 2022 din Harghita, premiată de Primăria şi Consiliul Local Corbu
Singura absolventă de zece la examenul de Bacalaureat 2022 din Harghita, premiată de Primăria şi Consiliul Local Corbu

Singura absolventă de zece la examenul de Bacalaureat 2022 din Harghita, premiată de Primăria şi Consiliul Local Corbu

  • Romeo Ţepeş-Focşa, primarul comunei Corbu: „O felicit încă o dată pe Mădălina şi îi doresc mult succes, atât în calitatea de studentă, cât şi în tot viitorul promiţător care i se aşterne în faţă”

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat joi, la sediul Primăriei Corbu, iar premiul în valoare de 5.000 de lei i-a fost înmânat fostei absolvente, acum studentă, Mădălina Cristina Pîntea în cadru festiv, de către primarul localităţii, Romeo Ţepeş-Focşa.

„Acum, la sfârşit de an, când este vremea retrospecţiilor, am considerat că este cel mai potrivit moment pentru a-i premia pe cei care anul acesta au adus plus valoare localităţii noastre. În acest an, la început elevă, mai apoi studentă, Pîntea Mădălina-Cristina a obţinut singura medie de 10 (zece) la Bacalaureat din judeţ. Pentru că administraţia corbeană susţine Educaţia, Primăria şi Consiliul Local Corbu au hotărât să acorde Mădălinei un sprijin financiar în valoare de 5.000 de lei, pentru a premia munca depusă de ea, dar şi pentru a încuraja viitorii absolvenţi să muncească mai mult, pentru a-şi îndeplini idealurile şi, de ce nu, pentru a face cinste profesorilor, şcolii şi localităţii lor. O felicit încă o dată pe Mădălina şi îi doresc mult succes, atât în calitatea de studentă, cât şi în tot viitorul promiţător care i se aşterne în faţă”, a declarat primarul Romeo-Ţepeş Focşa.

Directoarea Liceului Tehnologic din Corbu, care nu putea lipsi de la acest eveniment, a vorbit despre rolul important al dascălului  în cultivarea spiritului elevului, deschizându-i căi spre un viitor mai bun, menirea de a-i învăţa pe alţii fiindu-i predestinată. Mulţumindu-i încă o dată fostei absolvente pentru performanţa obţinută, a subliniat că perseverenţa este întotdeauna răsplătită.

„Fiecare om, atunci când se naşte, are o menire. Apoi, când creşte, are un vis. Ca dascăl, menirea ta este să te bucuri de reuşita elevilor tăi. Mădălina Pîntea a fost pentru Liceul Tehnologic Corbu un vis devenit realitate. Am mai înregistrat succese, prima notă la Bacalaureat pe judeţ, dar niciodată media 10. Mădălina ne-a înfăptuit visul. A dovedit că atunci când munceşti, poţi primi răsplata. Cred că e mereu capabilă să facă alegeri corecte, să se bucure de viaţă. Îi mulţumim că a adus şcolii noastre renume. Primăria Corbu a dublat premiul Ministerului. Perseverenţa e mereu răsplătită”, a rostit Mirela Laurenţiu, conducătoarea Liceului Tehnologic Corbu.

Fosta absolventă Mădălina Cristina Pîntea şi-a manifestat recunoştinţa pentru premiul acordat de autorităţile locale şi i-a îndemnat pe actualii elevi să acorde importanţă pregătirii pentru examenele pe care inevitabil le vor susţine mai curând sau mai târziu.

„Chiar dacă au trecut câteva luni de la examenul de Bacalaureat, astăzi am avut onoarea de a resimţi bucuria  de atunci. Domnul Primar Romeo Ţepeş-Focşa nu a lăsat să treacă acest an fără să îmi arate recunoştinţa Consiliului Local faţă de rezultatele mele! Cu acest prilej, vă mulţumesc şi vă doresc un An Nou cu bucurii şi împliniri sufleteşti. Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate şi copiilor din comună multă înţelepciune pentru examenele ce vor urma”, a afirmat Mădălina Cristina Pîntea.

Eforturile, tenacitatea şi pasiunea pentru studiu a tinerei, în prezent studentă în anul întâi la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Transilvania Braşov, au fost răsplătite şi în luna august cu un premiu similar, acordat de Ministerul Educaţiei. La premierea care a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, singura absolventă de liceu din judeţ care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat în acest an, a salutat iniţiativa conducerii ministerului, reprezentată la acea vreme de ministrul Sorin Cîmpeanu, de a susţine şi de a stimula şi în acest fel elevii care se evidenţiază în drumul către excelenţă.

„Mă bucură să ştiu că statul susţine elevii care reuşesc să obţină astfel de rezultate. Educaţia este importantă, iar aceste stimulente sunt un pas înainte. Le doresc colegilor mei să fie dornici de cunoaştere, iar în anii ce vor urma să auzim de cât mai multe performanţe”, declara atunci fosta absolventă a Liceului Tehnologic Corbu.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.