Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Simpozion dedicat Primului Război Mondial și Marii Uniri la Colegiul Național „Octavian Goga” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Cultură » Simpozion dedicat Primului Război Mondial și Marii Uniri la Colegiul Național „Octavian Goga”
Simpozion dedicat Primului Război Mondial și Marii Uniri la Colegiul Național „Octavian Goga”

Simpozion dedicat Primului Război Mondial și Marii Uniri la Colegiul Național „Octavian Goga”

Miercuri, la Colegiului Național „Octavian Goga” din municipiul Miercurea Ciuc a avut loc ultima etapă din cadrul proiectului Centenar INFO – Simpozion dedicat Primului Război Mondial și Marii Uniri.

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, dar azi, 75 de desene au făcut pentru noi cât o unire! O mare unire! Punând pe foaie penelul ori creionul colorat, elevii claselor primare ale Colegiului Național „Octavian Goga” din municipiul Miercurea Ciuc și-au dorit să ne arate cum văd ei istoria scrisă de strămoși și cum și-ar dori ei să fie țara noastră România: frumoasă și dodoloață. Prin ceea ce am văzut astăzi, putem spune că avem un viitor pe aceste meleaguri!

Sarcina juriului, format din doamna Violeta Craioveanu, doamna Elena Barac și domnul Karácsony Iacob, a fost una grea, deoarece a avut de ales din desenele a peste 170 de copii, cele mai bune fiind expuse pe holul clădirii claselor primare, restul fiind expuse în sălile de clase. Și de data aceasta clasamentul final al concursului „La mulți ani, România” îl păstrăm pentru noi. Toți prichindeii sunt câștigători! Felicitări lor și învățătorilor!

În cadrul proiectului aprobat prin Programul Național de Aniversare a Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri au fost derulate o serie de activități cu cele 7 instituții de învățământ partenere – Liceul Tehnologic  „Zimmethausen” din orașul Borsec, Liceul Tehnologic Corbu, Liceului Teoretic „Marin Preda” din municipiul Odorheiu Secuiesc, Școala Generală „Andrei Șaguna” din municipiul Toplița, Școala Generală „Liviu Rebreanu” din municipiul Miercurea Ciuc, Liceul Teoretic „Sfântu Nicolae” din municipiul Gheorgheni și Colegiul Național „Octavian Goga” din municipiul Miercurea Ciuc, cu cooperarea Inspectoratului Școlar Județean Harghita.

Biroul e presă al IJJ Harghita

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.