Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sezonul de schi 2021-2022 se deschide sâmbătă la Harghita Mădăraș | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Timp Liber » Sezonul de schi 2021-2022 se deschide sâmbătă la Harghita Mădăraș
Sezonul de schi 2021-2022 se deschide sâmbătă la Harghita Mădăraș

Sezonul de schi 2021-2022 se deschide sâmbătă la Harghita Mădăraș

Una dintre cele mai spectaculoase zone de schi din Transilvania își așteaptă schiorii mari și mici în minivacanța de 1 Decembrie, deocamdată cu o singură pârtie funcțională din cele șase, acoperită cu 30 de centimetri de zăpadă artificială și naturală

Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune de îndată ce temperaturile au scăzut în zonă sub minus 4 grade Celsius, iar administratorii domeniului schiabil Harghita Mădăraș au reușit, în ultima săptămână, să aștearnă pe pârtia Kicsi Súgó un strat consistent de omăt, peste care s-au depus șapte centimetri de zăpadă naturală.

„Pârtia Kicsi Súgó are o lungime de 200 de metri, cu o diferență de nivel de 25 de metri și este deservită de teleschi. Nu este o pârtie dificilă, fiind pretabilă pentru toate categoriile de schiori. Momentan avem un strat de zăpadă de circa 30 de centimetri și, din câte știm noi, este prima care se deschide oficial în județ. Așa că mâine (sâmbătă, 27 noiembrie – n.a.), de la ora 10:00, deschidem sezonul de schi 2021-2022 la Harghita Mădăraș. Pentru moment ne putem încălzi mușchii, reobișnuindu-ne corpul cu mișcările specifice sporturilor de iarnă pe Kicsi Súgó și toată lumea este binevenită la noi, la schi, să se bucure de sport, de sănătate și de frumusețea peisajului în fiecare zi a minivacanței de 1 Decembrie”, ne spune Sipos Zoltán,  administratorul domeniului schiabil Harghita Mădăraș.

De reținut, „cu respectarea tuturor reglementărilor sanitare actuale” pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, păstrând „distanțarea fizică obligatorie și cu purtarea măștii de protecție” atunci când își așteaptă rândul pentru îmbarcarea în teleschi, adaugă administratorul complexului.

Prețurile percepute pentru abonamentele de schi și pentru închirierea echipamentului necesar sunt promoționale:  45 de lei pentru abonamentele de o zi la schi sau snowboard pentru adulți și 35 de lei pentru abonamentele de o zi în cazul copiilor și pensionarilor. Un echipament complet de schi sau de snowboard  se poate închiria contra-cost, pentru suma de 50 de lei pe zi.

Eforturi pentru acoperirea pârtiilor cu zăpadă artificială, în absența celei naturale, se fac și în toate zonele înalte din județ. Din păcate, vremea nici pe departe suficient de rece, le creează probleme administratorilor domeniilor schiabile importante.

„Începând de ieri am început producția de zăpadă, dar data deschiderii sezonului de schi este greu de estimat, în condițiile în care totul depinde de evoluția temperaturilor în următoarele zile”, a precizat Nicolae Baciu, unul dintre administratorii domeniilor schiabile din zona Topliței.

La Băile Harghita, din păcate, nu pot fi puse în funcțiune tunurile de zăpadă, de vreme ce temperatura atmosferică era, vineri, pozitivă.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.