Miercurea-Ciuc: Se vor schimba condiţiile de prelungire a contractului de chirie a apartamentelor din blocurile ANL | Informația Harghitei - jurnal independent Miercurea-Ciuc: Se vor schimba condiţiile de prelungire a contractului de chirie a apartamentelor din blocurile ANL | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
Se vor schimba condiţiile de prelungire a contractului de chirie a apartamentelor din blocurile ANL
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5> Se vor schimba condiţiile de prelungire a contractului de chirie a apartamentelor din blocurile ANL

Miercurea-Ciuc:
Se vor schimba condiţiile de prelungire a contractului de chirie a apartamentelor din blocurile ANL

În momentul de faţă, pentru prelungirea contractului de chirie al apartamentelor din blocurile ANL din Miercurea-Ciuc există o clauză care prevede ca chiriaşul să aibă locul de muncă în municipiu. Din această cauză, în ultima vreme mai multe persoane s-au văzut în situaţia să adreseze instanţelor de judecată pentru a nu părăsi locuinţele, neputându-şi prelungi aceste contracte.

De altfel, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, spunea că în ultimul an au fost foarte multe dezbateri şi audienţe pe acest subiect, iar în instanţă au fost 26 de procese.

Din aceste motive, spunea Korodi Attila în cadrul unei conferinţe de presă ţinută recent, în urmă cu două săptămâni a fost iniţiată în procedură de dezbatere publică adoptarea unei noi reglementări care vizează darea în folosinţă şi utilizarea apartamentelor din blocurile ANL. Astfel, în cadrul şedinţei de consiliu local din luna aprilie se doreşte adoptarea unei noi hotărâri care să pună lucrurile la punct atât din punct de vedere al procedurilor, cât şi cel al cine şi cât poate să utilizeze aceste apartamente.

Iar ceea ce se va schimba este faptul că la prelungirea contractului de chirie, persoana nu mai trebuie să dovedească că are locul de muncă în Miercurea-Ciuc. Pentru că, spunea edilul, „viaţa s-a schimbat foarte mult, sunt foarte mulţi antreprenori, întreprinderi care nu au sedii în Miercurea-Ciuc, dar care oferă sute de locuri de muncă. Din cauza aceasta, situaţiile vor fi şi mai complexe în viitor dacă nu aducem aceste reglementări”.

Totuşi, trebuie ştiut faptul că nedeţinerea unui loc de muncă pe raza municipiului Miercurea-Ciuc rămâne ca un criteriu de excludere în momentul repartizării locuinţelor ANL.

În prezent, în Miercurea-Ciuc sunt 147 de apartamente în blocurile ANL, toate fiind închiriate. Preţurile de închiriere sunt mult sub preţul pieţei imobiliare. „Chiria depinde de venituri. Înseamnă 100-200-300 de lei. Nu este una foarte mare, este o chirie facilă pentru familii. Dar aici nu este vorba numai de chirie, efectiv vorbim de stabilitatea familiilor şi de utilizarea justă a acestor apartamente”, spunea primarul municipiului Miercurea-Ciuc.

Potrivit legii, chiriaşii pot să cumpere apartamentul, dar pentru asta consiliul local trebuie să reglementeze procedura şi să stabilească preţurile. Până în momentul de faţă, nicio locuinţă nu a fost cumpărată.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.