37 de refugiaţi din Ucraina, cazaţi în complexul sportiv de la Izvoru Mureşului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » 37 de refugiaţi din Ucraina, cazaţi în complexul sportiv de la Izvoru Mureşului
37 de refugiaţi din Ucraina, cazaţi în complexul sportiv de la Izvoru Mureşului

37 de refugiaţi din Ucraina, cazaţi în complexul sportiv de la Izvoru Mureşului

Mai mulţi refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi în Complexul Sportiv Naţional Izvoru Mureşului, în urma unui parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal.

Este vorba despre 37 de ucraineni care au plecat, în principal din Cernăuţi şi Dnipropetrovsk, aceştia fiind primii refugiaţi cazaţi pentru o perioadă mai mare de timp şi în sistem instituţionalizat în Harghita. Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a informat că 31 de refugiaţi, 13 femei, 17 copii şi un pensionar în vârstă de 63 de ani, au ajuns săptămâna trecută în complexul din Izvoru Mureşului, iar în noaptea de miercuri spre marţi au mai sosit 6 persoane: două femei şi 4 fete.

Cele 37 de persoane au fost cazate în vilele „Horea” şi „Izvor” din complexul amintit, unde mai sunt locuri disponibile. Refugiaţilor li s-a făcut o evaluare medicală şi s-a stabilit că sunt sănătoşi şi li se asigură, cazare, masă şi produse de igienă personală, dar şi acces la Internet, precum şi cartele telefonice gratuite pentru a putea lua legătura cu cei apropiaţi. Cei care sunt elevi participă periodic la cursuri online cu cadrele didactice din localitatea de unde provin, iar o parte din băieţi participă la antrenamentele clubului de fotbal din Miercurea-Ciuc, a mai precizat Adrian Pănescu.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.