Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În curând în Miercurea-CiucSe va deschide un centru sportiv unic în țară | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport »
În curând în Miercurea-Ciuc
Se va deschide un centru sportiv unic în țară
<h5><i>În curând în Miercurea-Ciuc</h5></i>Se va deschide un centru sportiv unic în țară

În curând în Miercurea-Ciuc
Se va deschide un centru sportiv unic în țară

  • Acesta este dedicat tuturor celor care vor să facă mișcare una-două ore până la cei care doresc să se inițieze în sporturi de acțiune, precum și sportivilor de performanță

Cunoscutul practicant de snowboard și președintele Clubului Ride More, care organizează anual evenimentul Battle on Snow de la Harghita-Mădăraș, Kinda Geza, ne-a prezentat astăzi investiția care se va deschide în curând.

Centrul sportiv a fost realizat de către Asociația Ride More și va cuprinde un parc de trambuline, un skate park, panou de cățărare, o sală pentru Yoga, una pentru CrossFit, un bar, precum și camere de cazare. Astfel, aici vor putea fi practicate 5 sporturi olimpice: snowboard și freestyle (fiecare dintre acestea cu slope style, big air, half pipe, care pot fi începute aici), skateboard, BMX și cățărare.

Kinda Geza spunea că la acest centru pot să vină copii care „nu au nicio treabă” cu aceste sporturi, care pot să înceapă cu half pipe și apoi să treacă și la skate park. Aici, atât snowboard-ul, cât și freestyle se fac cu plăci, respectiv schiuri speciale cu roți. În acest centru, cei mici vor fi mai în siguranță decât pe zăpadă, totul fiind gândit ca un traseu: vor începe de la trambuline, în care se va învăța coordonarea în aer, partea de saltea și va urma half pipe-ul și skate park-ul.

Alături de spațiul amenajat pentru aceste sporturi, în cadrul centrului va mai exista o sală pentru Yoga, Pilates, care va putea fi închiriată cu ora de către instructori, precum și una CrossFit. Și pentru că locul le este dedicat și celor mici, părinții care îi însoțesc îi vor putea aștepta la un bar ce va fi amenajat tot în interior.

De ce este unicat acest centru sportiv? Pentru că, deși în orașe ca București sau Cluj-Napoca mai există trambuline sau skate park-uri, nicăieri nu există un centru care să le cuprindă pe toate.

Centrul va fi deschis pentru toți

Kinda Geza ne spunea că nu se dorește să se pună un preț mare, ideea fiind ca să vină cât mai multă lume să vadă despre ce este vorba. „Nu vrem să ne bazăm numai pe oameni care își permit. E un centru de sport și ideea e să ținem prețurile mai jos, să fim deschiși către sportul de masă, nu elitist. Ideea e să fie activ și să trăiască lucrul acesta, să vină toată lumea”, preciza președintele Clubului Ride More.

De asemenea, acesta spunea că-și dorește să colaboreze cu toate școlile și ar fi dispus să le ofere chiar și o oră gratuită pentru ca elevii să meargă și să facă mișcare acolo.

În ceea ce privește siguranța, la centru va exista un administrator care le va spune copiilor ce nu au voie să facă și-i va supraveghea. Cei mai mici vor putea intra numai însoțiți de părinți. Și pentru că nu există limită de vârstă se intenționează ca două ore pe zi să fie restricționat accesul celor mici tocmai pentru ca și cei mari să facă ce vor.

Pentru sportivii de performanță

Așa cum scriam mai sus, acest centru este dedicat și sportivilor de performanță. Kinda Geza explica faptul că în lumea snowboard-ului profesionist 70% din antrenament se face în sală. Astfel, aici vor fi găzduite cantonamente pentru snowboard și freestyle. Pentru acești sportivi vor fi amenajate 5 camere de cazare, precum și o sală de recuperare.

Trebuie menționat și faptul că loturile naționale de juniori și seniori de snowboard sunt alcătuite exclusiv din sportivi legitimați la Clubul Ride More.

Un vis împlinit de 30 de ani

Întrebat de unde i-a venit ideea amenajării acestui centru, Kinda Geza spunea că aceasta există de 30 de ani. Practicând snowboard de mic, în 30 de ani de activitate a avut ocazia să vadă cum funcționează în străinătate aceste centre. Așadar, ideea s-a născut de atunci și acum a putut să o pună în practică. Speră ca centrul să se deschidă în a doua jumătate a acestei luni.

Suprafața interioară a centrului este de 1.600 mp, iar întreaga investiție, care cuprinde inclusiv o parcare, se întinde pe aproximativ 5.000 mp.

Investiția se ridică la aproape un milion de euro, din care 700.000 au fost suportați de către Agenția Națională de Turism a Ungariei, iar restul de către Asociația Ride More.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.