Acțiune de amploare a polițiștilor în zona Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Acțiune de amploare a polițiștilor în zona Gheorgheni
Acțiune de amploare a polițiștilor în zona Gheorgheni

Acțiune de amploare a polițiștilor în zona Gheorgheni

  • Un bărbat a fost reținut după ce asupra lui au fost găsite mai multe arme, printre care și un pistol
  • Asupra unei alte persoane au fost găsite substanțe, posibil din categoria drogurilor
  • Operatori economici au fost amendați după ce au fost găsite sume de bani nefiscalizați

În cursul zilei de sâmbătă, în baza unui plan de acțiune, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, polițiști de ordine publică și rutieră din cadrul Poliției Municipiului Gheorgheni, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor de la Acțiuni Speciale și al jandarmilor, au desfășurat o activitate de verificare și control la un operator economic cu activitate de tip baruri/discoteci, în urma căreia a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Amenda a fost în valoare de 10.000 de lei, totodată fiind confiscați și 635 de lei, nefiscalizați, precum și o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor H.G.301/2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

De asemenea, a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din Gheorgheni, care avea asupra sa un plic din plastic ce conținea substanțe, posibil din categoria drogurilor. Conținutul plicului a fost confiscat și urmează a fi trimis spre analiză laboratoarelor de profil, precum și aplicarea măsurilor legale ce se impun.

Tot sâmbătă, a mai fost efectuat un control la un alt operator economic din Gheorgheni în urma căruia au fost identificați  993 de lei nefiscalizați și aplicată o sancțiune contravențională de 2.000 de lei.

Totodată, au fost depistate, asupra unui tânăr, de 20 de ani, aflat în interiorul localului, mai multe obiecte interzise (un cuțit, un briceag cu zimți din metal și un pumnal), dar și un pistol cu calibrul de 9 mm și un încărcător, în care se aflau 8 cartușe, despre care s-a constatat că erau deținute ilegal.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii preventive, pentru 24 de ore.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări, sub coordonarea procurorului, pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și nerespectări ale prevederilor Legii nr. 86/2006.

În cadrul aceluiași plan de acțiune au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în cuantum total de 7.250 de lei, au fost reținute 2 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului și 1 certificat de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice, au fost confiscați aproximativ 4 mc. de material lemnos, fiind aplicată o amendă de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.