Se solicită sprijinul Guvernului pentru realizarea centrului de instruire a pompierilor | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Se solicită sprijinul Guvernului pentru realizarea centrului de instruire a pompierilor
Se solicită sprijinul Guvernului pentru realizarea centrului de instruire a pompierilor

Se solicită sprijinul Guvernului pentru realizarea centrului de instruire a pompierilor

Înfiinţarea centrului harghitean de instruire este sprijinit atât de pompierii profesionişti, cât şi de pompierii voluntari

La sediul consiliului judeţean din Miercurea Ciuc a avut loc o întrevedere având ca temă principală înfiinţarea centrului de instruire a pompierilor în conformitate cu legislaţia din domeniu. Cei prezenţi, între care preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba şi colonelul Radu Monoranu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul”, au conchis că înfiinţarea unui asemenea centru ar fi oportună, judeţul Harghita devenind astfel un judeţ-pilot, aşezarea sa geografică fiind oportună dezvoltării unui astfel de centru.

O primă locaţie a fost propusă a fi clădirea care a găzduit sediul administrativ al minei din Bălan, imobil ce se află în proprietatea primăriei din Sândominic. O a doua locaţie, propusă de Albert Csaba, preşedintele Asociaţiei pompierilor voluntari din judeţul Harghita, primarul localităţii Sândominic, a fost în localitatea Vlăhiţa. Acesta a completat că s-a luat legătura cu echipe de pompieri din Germania şi Olanda, care sunt dispuse să sprijine echipele de aici cu echipamente şi cunoştinţe profesionale.

Cei prezenţi au conchis să viziteze în cursul lunii curente Bălan şi Vlăhiţa, dar şi alte posibile locaţii. După alegerea locaţiei, în cursul lunii mai se va înainta către Guvern solicitarea de finanţare.

Vicepreşedintele consiliului judeţean, Biró Barna Botond, a menţionat că prin implementarea de investiţii de care este nevoie, judeţul Harghita poate fi luat drept exemplu. Acesta a spus că trebuie identificate acele criterii care sunt necesare pentru înfiinţarea acestui centru, iar în funcţie de acestea să fie aleasă şi locaţia.

În ceea ce priveşte locaţia, Borboly Csaba a atras atenţia asupra faptului că este necesar ca viitorul centru să dispună de spaţii de cazare, astfel ca să poată fi organizate cursuri de mai multe zile, chiar şi de o săptămână. Totodată, consideră importantă achiziţionarea de echipamente mobile, care pot fi transportate şi în alte locaţii pentru organizarea de cursuri de una sau două zile. Preşedintele consiliului judeţean a atras atenţia asupra faptului că trebuie pregătiţi tinerii care aleg să fie pompieri. Aceştia ar putea să-şi continue specializarea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din localitatea Boldeşti-Scăeni, Prahova. (Biroul de presă al CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.