Astăzi, în Miercurea-CiucSe poate călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate »
Astăzi, în Miercurea-Ciuc
Se poate călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor
<h5><i>Astăzi, în Miercurea-Ciuc</i></h5>Se poate călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor

Astăzi, în Miercurea-Ciuc
Se poate călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor

Miercurea-Ciuc s-a alăturat campaniei „România schimbă PET-ul cu biletul” şi, astfel, în această zi, locuitorii din municipiul reşedinţă de judeţ pot călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deşeurilor. Practic, în schimbul a 5 deşeuri, se primeşte un bilet pentru transportul în comun local.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Act for Tomorrow şi Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul programului naţional Vinerea Verde.

Consiliul Judeţean Harghita s-a alăturat ca principal partener local al acţiunii, fiind implicat în toate etapele de realizare ale campaniei şi oferind susţinere în organizare.

În municipiul Miercurea-Ciuc, campania se desfăşoară în parcarea magazinului Kaufland din localitate.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deşeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) şi să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziţie de supermaket-ul respectiv. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deşeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenţi la fiecare punct de colectare. Campania se desfăşoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public şi promovarea colectării separate a deşeurilor care vor fi transformate în noi resurse. Totodată, campania are şi un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.