Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Se intenţionează crearea unui nou brand harghitean | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Se intenţionează crearea unui nou brand harghitean
Se intenţionează crearea unui nou brand harghitean

Se intenţionează crearea unui nou brand harghitean

După ce în ultimii ani mai multe produse locale dintr-o anumită zonă au fost unite sub aceeaşi denumire, acum Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Călimani-Giurgeu încearcă să-i impulsioneze pe producătorii din zona de nord a judeţului Harghita şi să aducă pe piaţă un nou brand.

Ancuţa Morar, directorul executiv al ADI Călimani-Giurgeu, spunea că ideea se află acum la primul pas, acela de a găsi o denumire. Asociaţia a propus Produs – nord-harghitean pentru a cuprinde toate cele 8 localităţi din zonă, membre în cadrul ADI. Dar încă se aşteaptă şi alte propuneri de denumire din partea celor implicaţi, bineînţeles cu respectarea cerinţei de mai sus, de a include toate localităţile – propunerile pot fi trimise pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Sub acest brand ar urma să fie comercializate în principal produse alimentare, tradiţionale (lactate, preparate din carne), produse apicole şi nu numai. Bineînţeles, toate produsele vor trebui să îndeplinească anumite criterii pentru a putea fi certificate. Ulterior, se doreşte ca aceste produse să fie comercializate cu ocazia târgurilor – deocamdată nu s-a luat în calcul pătrunderea cu acestea şi în magazine. De altfel, Ancuţa Morar spunea că ADI Călimani-Giurgeu intenţionează să organizeze în zona Topliţei un târg al produselor locale. A şi fost o tentativă în acest an, înainte de Paşte: exista locul, se vorbise şi cu producătorii, dar din cauza pandemiei s-a sistat totul.

Directorul executiv al ADI Călimani-Giurgeu mai preciza faptul că, în prezent, nu toţi producătorii sunt autorizaţi, iar prin realizarea acestui brand se doreşte impulsionarea lor, să obţină autorizaţiile necesare pentru comercializarea produselor, pentru că, acum, aproape toţi produc numai pentru consumul lor şi a celor din jur. De altfel, şi pentru târgul din primăvară care trebuia să aibă loc, tot ADI s-a ocupat cu obţinerea avizelor pentru produse.

Mai trebuie spus că va mai dura până ce se vor comercializa primele produse sub denumirea ce va fi aleasă. Alegerea numelui este cel mai uşor pas în acest demers. Va urma un lung drum de obţinere a autorizaţiilor.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.