Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primele ninsori depuse în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Primele ninsori depuse în Harghita
Primele ninsori depuse în Harghita

Primele ninsori depuse în Harghita

Crestele munțiilor s-au albit, sâmbătă dimineață, și pe toate sectoarele de drum din Harghita aflate la altitudine s-a intervenit cu material antiderapant. Sunt primele ninsori care s-au depus în actualul sezon.

„Azi dimineață, la ora 4:00 a început lapovița și o jumătate de oră mai târziu s-a transformat în ninsoare. Pe DN 12 A Frumoasa-Lunca de Sus s-a intervenit pentru înlăturarea unui brad doborât de vânt pe carosabil și pe toate drumurile naționale din zonele de altitudine s-a împrăștiat material antiderapant. A nins pe DN 12 A, pe DN 13 C la Lacu Roșu, pe DN 13 B la Bucin și pe DN 15 la Borsec”, a declarat Cătălin Romanescu, șeful Secției Drumuri Naționale Harghita.

La Băile Harghita, statul de zăpadă proaspăt depus măsoară șapte centrimetri și continuă să ningă slab, la fel și la Harghita Mădăraș.

Temperaturile au coborât, sâmbătă dimineața până la minus 0,6 grade Celsius la Bucin, celelalte stații meteorologice din județ consemnând valori minime pozitive de 1,2 grade la Miercurea Ciuc, 1,5 grade Celsius la Toplița, 2,4 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc și 2,5 grade la Joseni.

Potrivit meteorologului Adela Mitea de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, „în următoarele două zile va urma o răcire accentuată, determinând un regim termic apropiat de normalul perioadei, cu temperaturi cuprinse între zero și cinci grade Celsius noaptea și dimineața și maxime diurne de 9 până la 12 grade Celsius”.

Până la ora 20:00, județul Harghita se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, cu precipitații sub formă de ninsoare, depunere de stat de zăpadă, pentru zona înaltă fiind prognozate intensificări ale vântului și ninsori viscolite.

Potrivit sursei citate, cel mai mare strat de zăpadă proaspăt depus în Tansilvania a fost măsurat sâmbătă dimineață la Bâlea Lac, unde peste noapte s-au așternut 18 centimetri de omăt.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.