Scurt şi sec: „Am decis să nu accept această propunere” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Politic » Scurt şi sec: „Am decis să nu accept această propunere”
Scurt şi sec: „Am decis să nu accept această propunere”

Scurt şi sec: „Am decis să nu accept această propunere”

După ce i-a ţinut pe politicieni cu sufletul la gură pe tot parcursul sărbătorilor de Crăciun, ieri, la ora prânzului, preşedintele Klaus Iohannis a făcut, scurt şi sec, următoarea declaraţie:

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a solicitat coaliţiei PSD-ALDE să facă o altă propunere de prim-ministru.

Dragnea: „Acest om vrea să declanşeze o criză politică”

„Nu am reuşit să găsim nici un motiv constituţional, nici alt motiv care să ţină de alte elemente, riscuri eventual, şi părerea noastră e că acest om de fapt vrea să declanşeze o criză politică în România”, a spus ieri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, reacţionând la refuzul şefului statului. „Joi, după consultări, a sunat-o pe doamna Shhaideh, invitând-o să discute despre program de guvernare, deficit, echipă guvernamentală, viziune. Am sperat că domnul Iohannis şi oamenii şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. Înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea Guvernul acestei majorităţi. (…) E o decizie în dispreţ total faţă de noi, faţă de cei care au votat, fără nici un fel de explicaţie”, a continuat Dragnea, susţinând în final că: „Dacă în urma acestei analize (pe care o va face cu liderii PSD şi ALDE – n.n.) vom ajunge la concluzia că pentru ţară e bine să-l suspendăm pe preşedinte, nu o să am nici o ezitare. Ne gândim serios la posibilitatea constituirii unei comisii care să analizeze rapid dacă gestul preşedintelui e constituţional sau nu”.

Tăriceanu: „A spus că vrea să declanşeze un război total”

„Lipsa oricărei motivaţii întăreşte bănuiala multora că preşedintele se angajează cu noi într-o luptă de putere, sfidând votul cetăţenilor. Încă din perioada campaniei i-am cerut preşedintelui să declare deschis dacă va respecta votul. Nu am primit nici un răspuns”, a intervenit preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. „La întrevederea cu preşedintele la Cotroceni, domnia sa mi-a spus foarte direct că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu numi un premier din partea PSD. Aceste afirmaţii nu au fost singurele care m-au pus pe gânduri. A spus că vrea să declanşeze un război total, lucru pe care azi îl vedem prinzând contur. (…) Preşedintele forţează declanşarea unei crize politice. Gestul nemotivat al preşedintelui nu poate fi tradus decât ca un exces de putere extrem de păgubos”, a conchis şeful ALDE.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.