Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La Gala Novák au fost strânşi peste 20.000 de lei din vânzarea biletelor | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Cultură » La Gala Novák au fost strânşi peste 20.000 de lei din vânzarea biletelor
La Gala Novák au fost strânşi peste 20.000 de lei din vânzarea biletelor
Gala Novak Gala Date: 12/21/2016, Time: 21:20,

La Gala Novák au fost strânşi peste 20.000 de lei din vânzarea biletelor

Este pentru al doilea an consecutiv când Eduard Carol Novák, campion paralimpic la ciclism, organizează la Miercurea-Ciuc o gală caritabilă pe modelul galei filarmonicii din Viena, evenimentul având loc înainte de Crăciun.

La concert au participat muzicieni celebri precum naistul Nicolae Voiculeţ sau violonistul Artur Kaganovsky (nominalizat la premiile Grammy în 2015). Toţi banii strânşi în urma vânzării biletelor (21.690 lei) au fost donaţi în mod egal unor copii, trei la număr, cu dizabilităţi. Această sumă va fi folosită de către părinţii Nadiei Bălcan pentru a procura un dispozitiv pentru îndreptarea spatelui, părinţii lui Lacika Nagy vor cumpăra un scaun cu rotile mult mai performant, iar suma primită de Anita Rápolti va fi folosită pentru a plăti o parte din contravaloarea operaţiei care se va efectua la Barcelona.

Artiştii, respectiv sponsorii evenimentului au primit de la organizatori creaţii unice, făcute special pentru gală, de sculptorul Sárpátki Zoltán.

Sponsorii Galei Novák, ediţia a II-a: Metalubs, Heineken, Apemin Tuşnad, Cofetăria Novák, Medexpert, Bálványos Resort, Consiliul Judeţean Harghita, Harmopan, Gála Studio, Alutus, Florăria Bogáncs, Florăria Árvácska.

„A fost un concert super-emoţionant, de multe ori mi-au dat lacrimile. Am simţit aceeaşi putere şi adrenalină pe care doar sportul ţi-o mai poate oferi. Cred că marele sprijin pentru cei trei copii este cel psihic şi moral, nu neapărat cel financiar. Pentru ei a fost creat evenimentul, ei simt acest lucru şi, câteodată, în viaţă e mai important să te simţi respectat şi iubit indiferent de ce handicap ai.

Anul acesta s-a încheiat bine şi pentru ciclismul românesc, alegerea mea ca vicepreşedinte al forului balcanic este o confirmare că suntem pe un drum bun. Urmează acum un ciclu olimpic în care trebuie să muncim cu toţii, de la sportivi, antrenori, la oficiali, pentru a avea rezultate. În 2017 voi pune bazele la Miercurea-Ciuc pentru Academia Novák, care sper să devină un model pentru alte cluburi din ţară şi să dezvoltăm astfel ciclismul profesionist la nivel de mase”, a declarat campionul paralimpic Eduard Carol Novák.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.