Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Scandal la o stână din Mereşti: coliba şi maşina unui cioban, incendiate de mai mulţi localnici | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Scandal la o stână din Mereşti: coliba şi maşina unui cioban, incendiate de mai mulţi localnici
Scandal la o stână din Mereşti: coliba şi maşina unui cioban, incendiate de mai mulţi localnici

Scandal la o stână din Mereşti: coliba şi maşina unui cioban, incendiate de mai mulţi localnici

  • De asemenea, geamurile casei ciobanului din sat au fost sparte cu pietre
  • La faţa locului a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică, în scop preventiv, poliţişti şi jandarmi patrulează prin zonă, iar urmărirea penală a fost extinsă in rem şi pentru infracţiuni de instigare publică

Un scandal a izbucnit, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, între doi tineri, pe de o parte, şi un cioban, pe de altă parte, la o stână din comuna Mereşti, care apoi a degenerat, fiind instituită o zonă specială de siguranţă publică, pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, cei doi tineri din comuna Mereşti s-au deplasat, vineri seara, la stâna consăteanului lor de 42 de ani. Aici, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia şi-au aplicat lovituri reciproc, iar tânărul de 19 ani a fost muşcat de un câine, în zona gleznei şi genunchiului stâng.

Apoi, cei doi tineri au chemat în sprijin mai multe persoane din sat la stână, moment în care ciobanul a fugit. După aproximativ o oră, când s-a întors la stână, ciobanul şi-a găsit autoturismul, vechi de 25 de ani, şi coliba incendiate.

De asemenea, între timp grupul de persoane s-a deplasat în zona în care se află şi casa ciobanului, unde au aruncat cu pietre şi au spart mai multe geamuri. Conform sursei citate, intervenţia poliţiştilor Postului de Poliţie Mereşti şi Poliţiei oraşului Vlăhiţa, sub coordonarea şefului Poliţiei Vlăhiţa, a împiedicat rănirea unor persoane, incendierea unor bunuri sau alte fapte antisociale.

În aceste condiţii, şeful IPJ Harghita a dispus instituirea unei zone speciale de siguranţă publică, în scop preventiv, astfel încât la faţa locului au fost deplasate forţe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, conduse şi coordonate de adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie şi de şefii structurilor menţionate.

În primă fază s-au efectuat cercetări, la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Însă sâmbătă, în urma continuării cercetării la faţa locului, a fost extinsă urmărirea penală in rem pentru comiterea infracţiunii de instigare publică.

Cei doi tineri implicaţi în conflict au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar procurorul a dispus faţă de ei măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În continuare, pe raza comunei Mereşti a fost menţinută preventiv zona specială de siguranţă publică, pe o perioadă de 30 de zile. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.