Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Percheziţii la persoane din judeţ suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Percheziţii la persoane din judeţ suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă
Percheziţii la persoane din judeţ suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă

Percheziţii la persoane din judeţ suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă

Sute de litri de alcool şi sute de pachete de ţigări, confiscate

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii harghiteni au efectuat câteva zeci de percheziţii la domiciliile mai multor persoane din judeţ, în cadrul unor ample acţiuni de combatere a evaziunii fiscale şi contrabandei.

Astfel, vineri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 15 percheziţii la domiciliile unor persoane fizice din judeţul Harghita, în urma cărora au fost găsite şi ridicate 3.800 de ţigarete, 597 de litri de alcool şi 7.000 de lei.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, două persoane din comuna Corund, începând cu anul 2016, au comercializat alcool provenit din contrabandă către mai multe persoane din judeţul Harghita. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de produse accizabile supuse marcării, ascunderea bunului sau sursei accizabile şi contrabandă.

A doua zi, sâmbătă, poliţiştii au mai făcut nouă percheziţii domiciliare, în tot judeţul, în urma cărora au fost găsite şi ridicate 471 de pachete de ţigări, 178 de litri de alcool, 1 kilogram de tutun vrac, 5 telefoane mobile, 100 de euro şi 7.450 de lei. În urma acestor percheziţii, mai multe persoane – D.U., de 62 ani, din Ciucsângeorgiu, S.S.I., de 36 ani, din Frumoasa, B.I., de 37 ani, din Sântimbru, S.K., de 38 ani, din Sântimbru, M.O., de 32 ani, din Bălan, N.R., de 24 ani, din Sântimbru, A.E., de 49 ani, din Ciucsângeorgiu şi E.E., de 66 ani, din Ciucsângeorgiu – sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de produse accizabile supuse marcării şi achiziţionare de alcool etilic de la alţi furnizori decât antreprenorii autorizaţi. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.