Săptămâna Tineretului în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Timp Liber » Săptămâna Tineretului în Harghita
Săptămâna Tineretului în Harghita

Săptămâna Tineretului în Harghita

Peste 50 de evenimente destinate tinerilor vor fi organizate în perioada 7-11 mai, în mai multe localităţi ale judeţului, cu prilejul „Zilelor Tineretului în Harghita”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Bíró Barna Botond, a declarat, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va fi „plină cu programe dintre cele mai diverse, de la divertisment şi sport, până la activităţi culturale, sociale şi artistice, în care să fie implicaţi cât mai mulţi tineri”, având în vedere că 2018 a fost declarat „Anul Tineretului la Consiliul Judeţean Harghita”.

Reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Harghita, Koronka Sándor, a precizat că anul acesta se va pune accent pe faptul că cei mai mulţi tineri îşi petrec timpul în faţa calculatoarelor, dorinţa organizatorilor fiind de a-i implica în cât mai multe activităţi atractive, care se vor desfăşura în mijlocul naturii.

„Vrem să-i scoatem în natură, avem mai multe zile cu activităţi care se vor desfăşura în aer liber, să simtă că ei sunt importanţi pentru noi”, a afirmat Koronka Sándor.

În aceeaşi notă, şeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo al CJ Harghita, Fekete Örs, a arătat că, la fel ca în anii precedenţi, salvamontiştii încearcă să se implice cât mai mult în programele dedicate tinerilor, prin care intenţionează să-i familiarizeze cu activităţile cotidiene ale salvamontiştilor.

„Am pregătit două zile de activităţi. Joia viitoare, în parcul central vom aduce doi câini de salvare, vom prezenta exerciţii demonstrative şi sperăm că în special copiii se vor distra foarte bine cu aceşti câini foarte, foarte bine dresaţi; vom încerca să prezentăm şi activitatea noastră în ansamblu, vor fi scafandri şi salvatori speologi, să se vadă ce facem noi zi de zi. Pentru doritorii de orice vârstă, vom avea tiroliana şi un perete de căţărare”, a detaliat Fekete Örs.

Potrivit acestuia, în data de 11 mai se va organiza o excursie de 7-8 kilometri pe Muntele Păgânilor, lângă Frumoasa, în cadrul căreia tinerii vor participa la reamenajarea unui traseu turistic şi vor vizita refugiul montan din zonă.

Manifestările consacrate tinerilor din judeţ cuprind o gamă variată de activităţi, de la cele culinare, la ateliere artistice, expoziţii, spectacole, teatru de păpuşi pentru cei mai mici, prezentări de dansuri şi cântece populare şi moderne, întâlniri cu specialişti din diferite domenii, mese rotunde menite să scoată la iveală scopurile tinerilor şi obiectivele către care tind, prezentări interactive, flashmob-uri, activităţi sportive şi de recreere, un concurs de literatură şi un atelier în limba română pentru elevi din gimnaziu şi multe alte evenimente.

„Zilele Tineretului” se adresează tuturor, aşa că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita a pregătit, la rândul ei, peste 20 de evenimente, în tot judeţul, de la Miercurea Ciuc la Cristur, Subcetate, Bilbor, Topliţa, Ocland, Frumoasa, atât pentru beneficiarii din centrele de plasament, cât şi pentru comunităţile locale de care doresc „să se apropie”.

„Considerăm că este important ca centrele noastre să nu mai fie nişte necunoscute, ci nişte instituţii acceptate de comunităţile locale”, a conchis directorul DGASPC Harghita, Elekes Zoltán.

Organizatorii principali ai „Zilelor Tineretului în Harghita” – ediţia 2018 sunt Consiliul Judeţean Harghita şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Harghita, în parteneriat cu mai multe instituţii.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.