Sâmbătă are loc cea mai solicitantă cursă din judeţ dedicată pasionaţilor de ciclism | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Sport » Sâmbătă are loc cea mai solicitantă cursă din judeţ dedicată pasionaţilor de ciclism
Sâmbătă are loc cea mai solicitantă cursă din judeţ dedicată pasionaţilor de ciclism

Sâmbătă are loc cea mai solicitantă cursă din judeţ dedicată pasionaţilor de ciclism

Motorsirülő Challenge este o competiţie organizată de Randonneurs Miercurea-Ciuc care propune o provocare: accesiunea pe bicicletă a 6 vârfuri asfaltate din apropierea municipiului Miercurea-Ciuc: Harghita-Băi, Sântimbru-Băi, Pasul Nyerges, Bancu, Pasul Ghimeş şi Motorsirülő. Traseul măsoară puţin peste 200 de km şi are o diferenţă de nivel de 3.200 metri şi trebuie realizat în cel mult 14 ore.

Numele competiţiei este dat de ultima căţărare, una cu o lungime de 3 km şi o pantă medie de 11,3% şi care apare după aproape 180 de km de pedalat. „Un zid. Provocarea e să rămâi pe bicicletă pe această căţărare. Să nu te opreşti. Să nu faci push-bike. Să nu pui piciorul jos.”, precizează organizatorii.

Ionuţ Cătălin Bogdan, unul dintre organizatorii evenimentului, ne spunea că la ediţia din acest an a Motorsirülő Challenge s-au înscris 120 de pasionaţi de ciclism, din 14 judeţe şi Bucureşti, printre acestea fiind Constanţa, Timiş, Dâmboviţa sau Arad. De precizat faptul că cel mai în vârstă participant are 65 de ani.

Startul se va da, sâmbătă dimineaţă, la ora 07:00, din Piaţa Libertăţii, sosirea fiind la o pensiune de la marginea municipiului, în apropiere de Şumuleu.

Sunt puse în joc şi premii pentru cei mai rapizi ciclişti, precum şi o tombolă în cadrul căreia se poate câştiga inclusiv greutatea bicicletei în bere.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.