Sală de clasă în natură, amenajată la Colegiul Naţional „Octavian Goga” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Sală de clasă în natură, amenajată la Colegiul Naţional „Octavian Goga”
Sală de clasă în natură, amenajată la Colegiul Naţional „Octavian Goga”

Sală de clasă în natură, amenajată la Colegiul Naţional „Octavian Goga”

O sală de clasă în natură a fost amenajată în curtea Colegiului Naţional „Octavian Goga” din municipiul Miercurea-Ciuc, în cadrul unui proiect care s-a finalizat vinerea trecută. Proiectul „Natura e clasa mea” a fost implementat de către Asociaţia Comitetul de Părinţi Colegiul „Octavian Goga” Miercurea-Ciuc şi a fost  finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Scopul acestuia a fost reabilitarea curţii Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc, prin transformarea unui teren insuficient utilizat într-unul cu valenţe educative realizat cu materiale naturale şi creative, cu sprijinul comunităţii şcolare şi locale.

„Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să implementăm acest proiect minunat, spaţiul reabilitat şi transformat într-o sală de clasă în natură va reprezenta un loc propice pentru a forma competenţe şi deprinderi. Cu ajutorul voluntarilor şi participanţilor am reuşit să amenajăm o zonă tipic unei grădini alpine (cu stânci şi plante specifice), o sală de clasă în aer liber, o staţie meteorologică, suporturi de bicicletă, coşuri de gunoi, ceas solar şi un hotel al insectelor. Împreună cu profesori şi elevi ai Colegiului Naţional Octavian Goga, în spaţiul reabilitat am desfăşurat ore de educaţie ecologică non-formală. Mulţumesc tuturor participanţilor şi voluntarilor care s-au implicat în derularea acestui proiect minunat”, a spus vineri, cu ocazia evenimentului de închidere a proiectului, prof. Dane Endre, responsabil cu educaţia ecologică în cadrul Colegiului Naţional ,,Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc.

Preşedintele Asociaţiei Comitetul de Părinţi Colegiul „Octavian Goga”, Adreana Teslovan, a precizat, la rândul ei, că este „un proiect bine-gândit, apreciat de elevi şi cadre didactice, dar şi de părinţi”. „Orele în natură sunt instructive, permit folosirea de metode non-formale dezvoltând spiritul practic al elevilor. Proiectul implementat este un mod instructiv de promovare a voluntariatului”, a mai spus Adreana Teslovan. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.