Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a XIV-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzică Veche | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Cultură » S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a XIV-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzică Veche
S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a XIV-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzică Veche

S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a XIV-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzică Veche

În acest an, Universitatea de Vară de Muzică Veche, tradiţionalul eveniment secundar al Festivalului de Muzică Veche de la Miercurea-Ciuc, va fi organizată între 10 şi 15 iulie. Studenţii interesaţi pot alege dintr-o gamă variată de cursuri, în funcţie de calificările şi interesele lor. În timpul cursului, timp de mai mult de o săptămână, participanţii îşi pot dezvolta abilităţile muzicale sub îndrumarea unor interpreţi de renume internaţională şi a unor profesori de top, iar apoi le pot prezenta publicului în cadrul concertelor de închidere a Universităţii de Vară.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către organizatori, anul acesta Universitatea de Vară îşi întâmpină studenţii cu 9 cursuri de măiestrie, printre care se numără: orgă – Ursula Philippi; flaut, flaut drept – Zoltán Széplaki; canto – Réka Palócz; vioară barocă – Piroska Vitárius; clavecin – Mária Fülöp; viola da gamba şi violone – István Csata; curs de cor – András Ványolós; formaţie de muzică renascentistă – Rumen István Csörsz; percuţie în muzica veche, curs cameral de percuţie – Roland Kasza, Balázs Sudár. Pe lângă cursurile de măiestrie, există două cursuri practice, deschise tuturor studenţilor: formaţie de muzică renascentistă (ca opţiune de curs secundar) şi club menestrel, ambele sub îndrumarea lui Csörsz Rumen István.

Organizatorii asigură traducere în cadrul cursurilor, în funcţie de necesităţi.

La cursuri se pot înscrie participanţi care au împlinit vârsta de 10 ani şi au experienţă muzicală anterioară în domeniul respectiv.

Taxa de participare pentru cursanţii activi este 250 lei/persoană, care asigură participarea activă la un curs de măiestrie şi la cursurile practice pentru toţi participanţii. În cazul în care se doreşte înscrierea la două cursuri, trebuie achitată o taxă de 2×250 lei.

Taxa de participare pentru cursanţii pasivi este 50 lei/persoană. Taxa include participarea pasivă la oricare din cursuri, fără a influenţa activitatea cursanţilor activi.

Mulţumită parteneriatului cu Liceul de Artă „Nagy István”, elevii şi profesorii liceului au posibilitatea de a beneficia de o taxă redusă: 100 lei/persoană.

Numărul locurilor este limitat, acestea urmând să fie ocupate în ordinea aplicării.

Taxa de curs poate fi achitată în lei, înainte de curs (la sediul Centrului Cultural Judeţean Harghita, B-dul Timişoarei, nr. 4, Miercurea-Ciuc) sau la locul de desfăşurare al Universităţii de Vară, Colegiul Naţional „Márton Áron” (Miercurea-Ciuc, str. Márton Áron, nr. 80).

Taxa de curs NU INCLUDE cazare şi masă, acestea fiind suportate de către cursanţi.

Puteţi aplica la oricare dintre cursurile de măiestrie până joi, 30 iunie, prin completarea următorului formular de participare: https://forms.gle/324cQvoHMKHS3aWKA

Mai multe informaţii pot fi obţinute prin e-mail (nyariegyetem@regizene.ro), telefonic (0266/37.20.44) sau personal, la sediul Centrului Cultural Judeţean Harghita din Miercurea-Ciuc.

De asemenea, la dispoziţia celor interesaţi se află şi pagina de Internet a Festivalului de Muzică Veche Miercurea-Ciuc şi a Universităţii de Vară de Muzică Veche: www.regizene.ro.

Organizatorii Universităţii de Vară de Muzică Veche sunt Asociaţia „Cultura Nostra”, Centrul Cultural Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Harghita, coorganizator Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, iar parteneri Colegiul Naţional „Márton Áron” şi Liceul de Artă „Nagy István”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.