S-a atins limita trădării | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Opinii » S-a atins limita trădării
S-a atins limita trădării
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S-a atins limita trădării

48 de senatori PSD, toţi senatorii ALDE şi UDMR au votat împotriva arborării obligatorii a Drapelului Naţional de 1 Decembrie pe arterele principale de circulaţie

Potrivit textului de lege actual, „Drapelul României se arborează temporar: a) cu prilejul zilei naţionale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile locale; b) cu ocazia festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter local, naţional şi internaţional, în locurile unde acestea se desfăşoară; c) cu prilejul vizitelor oficiale întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern, precum şi de înalte personalităţi politice reprezentând principalele organisme internaţionale interguvernamentale, la aeroporturi, gări, porturi şi pe diferite trasee; d) în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare; e) cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive, pe stadioane şi alte baze sportive; şi f) în timpul campaniilor electorale, la sediul birourilor, comisiilor electorale şi al secţiilor de votare.

Camera Deputaţilor a propus modificarea legii prin introducerea unei noi litere, potrivit căreia drapelul ar fi urmat să fie arborat şi „pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înainte de 1 Decembrie”.

Proiectul a primit raport de adoptare din partea Comisiei de administraţie publică, dar cu toate acestea a fost respins cu 62 de voturi împotrivă şi doar 26 pentru. Spre stupefacţia întregii ţări, 48 de senatori PSD şi toţi senatorii ALDE şi UDMR au votat, miercuri, „împotrivă”. Tot împotrivă au votat şi doi deputaţi USR. Nicolae Avram, senator de Sibiu, a fost singurul social-democrat care a votat pentru arborare. De asemenea, senatorii PNL şi PMP au votat exclusiv „pentru”.

După atâtea experienţe triste, noi, românii harghiteni, ştim prea bine că politicienii te pot vinde oricând, oricum şi pe oricât, că votul, după ce este dat, nu mai valorează nimic în ochii acestora până la alegerile viitoare, când vin iarăşi să-ţi cerşească în curte. Între două scrutine, interesul poartă fesul şi nimic altceva. Sigur, nu ne-am aştepta să voteze pentru tricolor marele patriot Korodi, dar faptul că, exceptându-l pe d-l Avram, toţi senatorii PSD şi ALDE din Ardeal au comis această porcărie chiar în anul Centenarului este de neimaginat. Nu mai există ţară, Onoare, oameni din sângele tău care au murit pentru întregire, nu mai există pur şi simplu nimic în lumea aceasta decât dorinţa fierbinte de satisfacere a intereselor UDMR. Nivelul la care au ajuns politicienii români este cel mai de jos din ultimii o sută de ani şi, probabil, cel mai de jos posibil din toată istoria României. Grav este nu doar faptul că această liotă ascultă de ordinul unuia ca Şerban Nicolae, ci că sufletul de slugă nu poate fi scos din om decât după 40 de ani de rătăcire în pustie, cum spune Biblia… (M. Groza)

Comentarii:

comentarii

5 comments

  1. Sunt sigur că în Camera Deputaților, amendamentul va fi aprobat. Dar, mergeți mai departe și întrebați-i pe cei de la PSD de ce au votat împotrivă? Să vadă răspunsul toți cititorii. Dacă parlamentarii sunt vânduți, primăriile și consiliile locale nu pot dispune arborarea drapelului național la Ziua Națională? Am văzut mai multe străzi principale din marile orașe, pavoazate cu drapelul național, în ziua de 1 Decembrie. E adevărat că nu cu cinci zile înainte, dar se poate și cu trei zile!

    • E clar cã respingerea mendamentului nu împiedicã pe nimeni sã arboreze drapelulu când si cum vrea. De aceea acest “scandal” e furtunã într-un pahar cu apã, un act patriotard ieftin, la care s-a adaugat o dozã corespunzãtoare de sovinism (referirea la UDMR).

  2. Propuneri de căcat, naționalism ieftin, paradă inutilă, gândire limitată,mâncărime în c……….rr și așa mai departe. De ce trebuie lege pentru așa ceva? Pentru unii dragostea de țară se reduce doar la fluturarea steagului. Dacă vrei lasă-l tot anul, arată foarte bine, mai ales când sunt decolorate, rupte și mâncate de vreme. Desigur, iarăși ungurii sunt vinovați.

    • Sa-ti iubesti simbolurile nationale nu este un lucru de nimic, asa cum ai vrea sa ne faci sa credem, d-le Sieb..Urat este sa-ti bati joc,asa cum faci d-ta , de simbolurile unui neam, care, evident, nu pare sa fie si al d- tale, dupa cum vorbesti despre aceste lucruri, desi, dupa cum scrii romaneste, cred ca te-ai nascut in aceasta tara,dar nu o iubesti.Si da, ai dreptate, dragostea de tara inseamna mult mai mult..printre altele, sa o iubesti dincolo de orice neimpliniri si neajunsuri..

    • Vai, vai, dle Siebenburgen, ce limbaj „elevat” folosești! Nu se vede că ai fi sibian autentic! Poți să nu fii de acord cu o idee și exprimându-te civilizat, nu sub-siebenbgurgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.