Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Astăzi se vernisează, la Miercurea-Ciuc: Salonul Internaţional de Artă Fotografică – „Best 100” 2018 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Cultură » Astăzi se vernisează, la Miercurea-Ciuc: Salonul Internaţional de Artă Fotografică – „Best 100” 2018
Astăzi se vernisează, la Miercurea-Ciuc: Salonul Internaţional de Artă Fotografică – „Best 100” 2018

Astăzi se vernisează, la Miercurea-Ciuc: Salonul Internaţional de Artă Fotografică – „Best 100” 2018

În discursurile rostite la vernisaje, în cronicile publicate, mai ales, de la ultimele trei ediţii ale Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Best 100” (2015, 2016, 2017), evidenţiam că fotografia a devenit pentru mulţi pasiune, interes şi viziune. A contempla lucrările, spuneam, nu înseamnă starea vegetală a spiritului, iar „meditaţia” într-o asemenea situaţie devine necesitate. Am remarcat ştiinţa şi simţul compoziţiei, prezenţa planurilor şi îmbinărilor care ţine de ochiul format al fotografilor. Creaţiile de pe simeze şi din cataloage au devenit „dialoguri” atractive, enigmatice şi grave cu o gesticulaţie uşor fantezistă, dar originală totodată, camuflată de nuanţe ermetice.

Salonul Internaţional de Artă Fotografică, cu cele mai bune 100 de fotografii din acest an, a ajuns la a VI-a ediţie. Din cele 802 de lucrări expediate de cei 81 de artişti fotografi din 47 localităţi (România, Ungaria, Slovacia, Spania, Austria), juriul a selectat pentru a fi expuse cele o sută de imagini. Acestea poartă semnătura a 52 de autori din 47 de localităţi din România, Ungaria, Slovacia. (citește integral în ediția print din data de 23 februarie 2018)

Arhivă foto

 

Nicolae BUCUR

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.