Miercurea-Ciuc, 27 noiembrie:„România – prezent şi viitor. Dezbatere cetăţenească despre viitorul ţării noastre” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc, 27 noiembrie:
România – prezent şi viitor. Dezbatere cetăţenească despre viitorul ţării noastre”
<h5><i>Miercurea-Ciuc, 27 noiembrie:</i></h5>„<i>România – prezent şi viitor</i>. Dezbatere cetăţenească despre viitorul ţării noastre”

Miercurea-Ciuc, 27 noiembrie:
România – prezent şi viitor. Dezbatere cetăţenească despre viitorul ţării noastre”

  • Printre vorbitori, potrivit organizatorilor, se vor număra Andrei Marga, Cornel Nistorescu, Octavian Ştireanu, Petrişor Peiu, Gheorghe Piperea, Ilie Şerbănescu

O dezbatere cetăţenească intitulată România – prezent şi viitor va fi organizată luni, 27 noiembrie, începând cu ora 16:00, în sala de conferinţe a Hotelului Fenyő din municipiul Miercurea-Ciuc, la care şi-au anunţat participarea mai multe personalităţi din ţară.

„În 27 noiembrie, la Miercurea-Ciuc se va organiza o dezbatere publică cu privire la situaţia actuală a ţării noastre, dar şi ce este de făcut pentru viitor. Fiecare dintre noi suntem preocupaţi de deciziile pe care statul le ia şi care se răsfrâng asupra vieţii noastre de zi cu zi, asupra libertăţilor şi drepturilor noastre, asupra afacerilor şi viitorului nostru. Fiecare dintre noi trebuie să ne exprimăm cu privire la aceste lucruri dacă vrem ca vocea noastră să fie auzită şi luată în considerare.

Asupra acestor teme se vor apleca personalităţi marcante ale vieţii româneşti, între care Andrei Marga, Cornel Nistorescu, Octavian Ştireanu, Petrişor Peiu, Gheorghe Piperea, Ilie Şerbănescu şi alţii, ca parte a unui proiect iniţiat de redacţia Cotidianul şi Platforma «România Cetăţenilor». Toţi cei interesaţi de viitorul lor şi al familiilor lor, dar şi al ţării noastre, dar şi cei care pot şi vor să exprime o opinie în acest cadru sunt invitaţi să participe la eveniment pentru a arăta că şi din mijlocul ţării se pot ridica voci care să conteze şi să modeleze gândirea despre ceea ce se doreşte a fi România.

Prin implicare, fiecare pe măsura forţelor proprii, şi dedicaţie putem să fim, astfel, parte a proiectelor care oferă viitor României!

Îi aşteptăm pe toţi cei care cred în ei înşişi şi în România la acest eveniment, care se va derula începând cu ora 16:00, în sala de conferinţe a Hotelului Fenyő”, a declarat unul dintre iniţiatorii şi organizatorii dezbaterii publice, col. (r.) Claudiu Dăbău din Miercurea-Ciuc.

În prezentarea evenimentului se arată că în 27 noiembrie, cu ocazia manifestării de la Miercurea-Ciuc, „se va continua seria începută cu întrunirea de la Bucureşti, din 29 septembrie 2023, printr-o dezbatere în care se vor exprima opinii şi propuneri spre a închega dialogul unor forţe semnificative din societate”. Dezbaterea se va axa pe următoarele teme: „Dificultăţile de azi ale dezvoltării”, „Starea constituţionalismului”, „Situaţia respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, „Reforme necesare”, „Perspective politice de astăzi”, „Promovarea intereselor României în UE şi în lume”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.