Rockstadt Extreme Fest – ediția a doua | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Rockstadt Extreme Fest – ediția a doua
Rockstadt Extreme Fest – ediția a doua

Rockstadt Extreme Fest – ediția a doua

Pentru cea de-a doua ediție a festivalului Rockstadt Extreme, care se va ține, la Râșnov, în perioada 14-16 august, organizatorii au anunțat 17 formații din țară și străinătate.

Dintre numele mari ale ediției din acest an amintim:

 

BEHEMOTH (Polonia)

Muzicienii de la BEHEMOTH, consideraţi în acest moment regii metalului extrem şi cei care dau tonul în noua eră a scenei de profil, vor concerta în România, la Rockstadt Extreme Fest 2014.

BEHEMOTH şi-a făcut intrarea pe scena death-black în anul 1991 şi de atunci continuă să fie o prezenţă sfidătoare, ce încalcă în permanenţă convenienţele sociale şi muzicale, în căutarea celor mai percutante mijloace de exprimare. Revolta împotriva oricăror îngrădiri, setea fundamentală de libertate şi indubitabila virtuozitatea tehnică, îi transformă pe muzicienii de la BEHEMOTH în vârful de lance al scenei de metal extrem la ora actuală.

The Satanist este in acest moment considerat drept unul din cele mai importante si marcante albume metal din ultimii ani, o declarație muzicală și conceptuală notată cu punctaj maxim de către toate publicațiile de specialitate și nu numai. Este unul din putinele albume care a primit o recenzie in celebrul cotidian The Guardian.

 

BELPHEGOR (Austria)

Prezență ocultă și misterioasă, BELPHEGOR deține supremația pe segmentul death/black înca de la lansarea legendarului album de debut „The Last Supper” (1995). Abilitățile tehnice demne de toata atenția, compoziția sofisticată și versurile din care nu lipsesc incantațiile demonice și blasfemiile sunt elementele care mențin trupa în topul preferințelor iubitorilor genului și asigură muzicienilor statutul de stăpâni absoluți ai artelor întunecate.

Showul din Romania face parte dintr-o serie limitată de apariții selecte. Spectacolul va beneficia de o producție inedită ce va întregi din punct de vedere vizual simbolica dezlănțuire a forțelor răului.

 

THE EXPLOITED (Marea Britanie)

Fondată în anul 1980, în East Kilbride din Scoția, de către Wattie Buchan, trupa britanică punk, nu mai are nevoie de nici o altă prezentare sau introducere, fiind cunoscută foarte bine de către cunoscătorii genului abordat.

THE EXPLOITED EUROPEAN TOUR 2014, este turneul confirmat și pe pagina oficială NUCLEAR BLAST, britanicii de la THE EXPLOITED.

 

THE AGONIST (Canada)

Trupa va oferi celor prezenți la Râșnov un recital metalcore, cu substrat social puternic.

Identitatea trupei THE AGONIST este definită de prezența puternică a solistei Alissa White-Gluz dublată de abilitatea de a jongla cu vocea clean și pasajele de growl și de modul neortodox în care Danny Marino îmbină liniile melodice adesea distonante.
În decursul unei cariere ce a început în 2004, THE AGONIST a lansat 3 albume, cel mai recent, Prisoners datând din 2012.

 

ROTTING CHRIST (Grecia)

Legenda elenă a scenei black metal, a fost de a doua trupa confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2014.

ROTTING CHRIST a luat ființă în 1987 și a făcut pasul decisiv spre scena de metal extrem în 1993. Momentul a coincis cu lansarea albumului Thy Mighty Contract. Black metalul elen impus de ROTTING CHRIST odată cu lansarea acestui produs a devenit un standard de referință pe piața europeană și mondială, iar Thy Mighty Contract și-a câștigat un loc în galeria materialelor ce sintetizează esența black-ului clasic. În decursul unei cariere de peste 25 de ani ROTTING CHRIST a evoluat mereu sub aspect stilistic și a lansat 11 albume full length, caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicală, dar fidele rădăcinilor ideatice ale formației.

 

OBITUARY (SUA)

Atmosfera macabră, riff-urile clasice, abordarea ritmică primordială și desigur, growl-ul lui JohnTardy sunt elementele cheie ale unui recital ce va sintetiza pe scena de la Râșnov esența death metalului.

Cu peste 30 de ani de carieră, 8 albume full length, două DVD-uri și nenumărate turnee în spate, OBITUARY își păstrează statutul de reprezentant de marcă al curentului death metal. Albumul Cause Of Death, lansat în 1990, este piatra de hotar a discografiei formației și un material ce va rămâne în antologia genului death metal. Tonalitatea foarte joasă și agresiva a vocalului John Tardy – recunoscut ca pionier al abordării death grunt – este elementul ce definește identitatea sonoră a formației.

 

Bilete și alte informații

Pentru ediția din acest a festivalului au mai rămas două tipuri de abonamente: cu 130 de lei (până pe 13 iulie) și cu 150 de lei (în perioada 14 iulie – 14-16 august).

Informațiile complete despre cea de-a doua ediție a Rockstadt Extreme Fest de la Râșnov puteți afla de pe pagina de Internet a evenimentului – http://www.rockstadtextremefest.ro/

Consemnare de LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.