Am vorbit cu domnul preşedinte şi voi reveni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Sănătate » Am vorbit cu domnul preşedinte şi voi reveni
Am vorbit cu domnul preşedinte şi voi reveni

Am vorbit cu domnul preşedinte şi voi reveni

În şedinţa sa de marţi, Executivul a aprobat, prin aceeaşi hotărâre de Guvern, pachetele de servicii medicale, de bază şi minimal, şi Contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

În ideea că aceste probleme vă interesează direct, l-am contactat pe domnul ec. Duda Tihamer Attila, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Harghita, cu rugămintea de a-mi furniza mai multe informaţii legate în special de pachetele de servicii medicale, cu accent pe noutăţile incluse în conţinutul lor.

Amabil ca de obicei, domnul preşedinte mi-a spus că la CAS Harghita nu s-a primit nimic oficial şi că pe site-urile CNAS/MS sunt postate încă proiectele iniţiale ale documentelor în discuţie, motiv pentru care mi-a propus să mai aşteptăm pentru a fi siguri că nu greşim. Am fost de acord, dar am vrut să vă aduc la cunoştinţă motivul pentru care am întârziat să abordez imediat acest subiect, care a făcut încă de la începuturile lui destule valuri.

Cu promisiunea că voi reveni şi că jurnalul nostru va găzdui articole pe această temă de îndată ce vom avea toate informaţiile care vă privesc, stimaţi cititori, eu nu mă pot abţine să nu vă spun că, din câte am înţeles, noul pachet de bază intră în vigoare începând cu prima zi a lunii viitoare şi că, potrivit prevederilor lui, în scop preventiv, pentru pacienţii asimptomatici a fost introdusă obligatoriu vizita la medicul de familie, periodicitatea ei fiind stabilită în funcţie de vârstă.

Cu urarea să aveţi parte de sănătate, vă îndemn ca, în situaţia în care ceva anume nu vă este clar în legătură cu această tematică, să ne trimiteţi întrebările dumneavoastră pe adresa electronică a redacţiei spre a le putea găsi un răspuns. (Ş.D.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.