Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Rezultatele la simularea examenului de bacalaureat | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Învățământ » Rezultatele la simularea examenului de bacalaureat
Rezultatele la simularea examenului de bacalaureat

Rezultatele la simularea examenului de bacalaureat

Simularea s-a adresat elevilor înscrişi în clasele a XII-a, dar a implicat şi participarea elevilor claselor a XI-a. Elevii din penultima clasă de liceu au obţinut un procent care depăşeşte 50% doar la limba maternă. În cazul celor de clasa a XII-a, care au mai puţin de trei luni până la bacalaureat, rezultatele sunt relativ bune, semn că au început să se pregătească mai serios pentru examenul maturităţii

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita, la Limba şi literatura română, la clasa a XI-a, din totalul de 2.178 de elevi, la examen au participat 2.082 şi 787 au obţinut peste nota 5, procentul de promovare fiind de 37,8%. În ceea ce priveşte clasa a XII-a, din cei 2.217 de elevi înscrişi s-au prezentat la prima probă a simulării 2.125 şi 985 au obţinut note de trecere, procentul de promovare fiind de 46,35%.

La Limba şi literatura maternă, la clasa a XI-a, 69,26% dintre elevii prezentaţi au luat nota 5, iar la clasa a XII-a au obţinut cel puţin notă de trecere 79,02% dintre elevi.

În ceea ce priveşte proba obligatorie a profilului, la clasa a XI-a, 41,16% dintre elevii care s-au prezentat la examen au luat peste 5 la proba de Matematică şi 49,69% au primit cel puţin nota de trecere la Istorie.

42,35% dintre elevii din clasa a XII-a au trecut la Matematică, 72,28% la Istorie, 42,19 dintre elevi au obţinut cel puţin cinci la Fizică, 50,95% la Biologie, şi 76% la Chimie. Procentul de promovare la Geografie a fost de 74,2 %, în vreme ce la Economie, din cei patru elevi înscrişi s-au prezentat 3, doi elevi luat note sub 5, iar lucrarea singurului elev care a promovat a fost notată între 5 şi 5,99. La Psihologie s-au prezentat 48 de elevi din cei 51 înscrişi, opt nu au obţinut note de trecere, iar procentul de promovare a fost de 83,33% la această disciplină.

Remarcăm faptul că la simularea examenului de bacalaureat din acest an au fost şi note de 10. Potrivit datelor centralizate de IŞJ Harghita, în judeţ au fost notate cu maximum de puncte la clasa a XI-a o lucrare la Limba şi literatura română, patru lucrări la Limba şi literatura maghiară şi două la Istorie. La clasa a XII-a au scris de 10 patru elevi la Limba şi literatura română, doi la Limba şi literatura maghiară, patru la Matematică, unul la Istorie, patru la Biologie şi unul la Geografie.

 BAC 2019

Înscrierea candidaţilor la prima sesiune a examenului de bacalaureat este programată între 27 şi 31 mai.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat începe în 3 iunie cu evaluarea orală a competenţelor lingvistice de comunicare în Limba română şi va continua în 4 iunie. Urmează, în 5 şi 6 iunie, evaluarea de comunicare orală în Limba maternă, în zilele de 7, 10 şi 11 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei în 7 şi 11 iunie. Verificarea comunicării într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 12 şi 13 iunie.

Probele scrise încep în data de 1 iulie cu cea la Limba şi literatura română. Proba scrisă la Limba şi literatura maternă va avea loc în 2 iulie şi va fi urmată, în 3 iulie, de proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – scris. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura în data de 4 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate în 8 iulie, contestaţiile urmând să fie depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 9-12 iulie 2019, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 13 iulie 2019.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.