Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Întâlnire de suflet – Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Învățământ » Întâlnire de suflet – Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni
Întâlnire de suflet – Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni

Întâlnire de suflet – Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni

Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni îmbrăţişează suflete, realizări, idei şi copii în cel de-al unsprezecelea an de activitate. În data de 30 martie 2019 a avut loc Adunarea Generală în sala festivă a Şcolii Gimnaziale „Miron Cristea” din Topliţa, în prezenţa preşedintelui ei, inspector şcolar Elena Mîndru.

Anul 2018 a fost adânc implementat în mintea şi sufletele noastre, ale cadrelor didactice, datorită rezonanţei istorice şi spirituale, cale ce ne-a condus spre realizarea unor proiecte pe această tematică. În urma încheierii unuia dintre cele mai importante proiecte, cuvintele, sentimentele, amintirile au prins contur şi s-au concretizat în interiorul unei coperţi: „Ambasadorii limbii şi culturii române, uniţi prin Centenar”. Această lansare de carte a fost unul dintre momentele cruciale în agenda zilei, însoţit de prezentarea experienţelor şi bunelor practici din proiectul de parteneriat: „Noi şi fraţii din Basarabia”.

Procesul instructiv-educativ este ciclic, etapizat, fapt pentru care am simţit nevoia de un management al activităţilor şi resurselor. S-au prezentat rapoartele financiare şi de activitate ale anului 2018. Pentru a se realiza ancorarea în prezent ne-a întâmpinat programul amplu şi divers al activităţilor Asociaţiei Învăţătorilor Harghiteni. Şi în acest an suntem binecuvântaţi să participăm la evenimente deosebite cu implicări literare, culturale, istorice, religioase, dar în special emoţionale şi să susţinem dezvoltarea comunităţii. Aceasta porneşte de la dezvoltarea fiecărui individ în parte, de la dezvoltarea profesională. Tocmai pentru acest fapt, Asociaţia profesională pentru învăţători, educatoare şi profesori de la ciclul gimnazial şi liceal revine cu propuneri deosebite vizavi de organizarea unor simpozioane, congrese şi şcoli de vară în diversele colţuri ale ţării şi chiar dincolo de graniţe.

Un alt moment încărcat cu recunoştinţă, aprecieri şi aplauze a fost dialogul între generaţii. Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni înfloreşte în această primăvară cu noi membri, care cu multă emoţie preiau din măiestria, blândeţea şi profesionalismul doamnelor învăţătoare care au decis să îşi încheie activitatea. După acordarea florilor, a plachetelor omagiale şi ale lacrimilor sincere, am călătorit împreună spre portative muzicale, prin intermediul acordurilor de chitară, alături de Grupul Folk Călimănel. Despre preotul Petru Cătinean, coordonator al acestui grup, ce pot spune? Acest suflet este departe de cuvinte!

A fost o întâlnire de suflet a celor care susţin învăţarea socială şi emoţională, o adevărată poliţă de asigurare pentru o viaţă sănătoasă, pozitivă şi de succes!

Anastasia-Mălina CIOLOCA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.