Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Concursul pe teme de protecţia consumatorului „Alege! Este dreptul tău”, faza judeţeană, şi-a desemnat câştigătorii | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Învățământ » Concursul pe teme de protecţia consumatorului „Alege! Este dreptul tău”, faza judeţeană, şi-a desemnat câştigătorii
Concursul pe teme de protecţia consumatorului „Alege! Este dreptul tău”, faza judeţeană, şi-a desemnat câştigătorii

Concursul pe teme de protecţia consumatorului „Alege! Este dreptul tău”, faza judeţeană, şi-a desemnat câştigătorii

Elevi din clasele I-XI de la mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţ au participat la faza judeţeană a concursului naţional pe teme de protecţia consumatorului „Alege! Este dreptul tău”. Concursul a fost organizat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Tema din acest an a fost „Informare completă, corectă şi precisă a consumatorului”. Premierea câştigătorilor competiţiei a avut loc vineri, la Liceul Tehnologic „Johannes Kájoni” din municipiul Miercurea Ciuc.

În cadrul concursului au fost organizate trei categorii de vârste: clasele I-VI, VII-VIII şi IX-XI. Faza pe şcoală a avut loc în 22 martie. În cadrul acestei competiţii, elevii din clasele I-VIII au trebuit să realizeze un desen reprezentând eticheta unui produs alimentar. Elevii de liceu au avut de efectuat un eseu şi să participe la un test grilă, ce a avut loc vineri.

La clasele I-III, locul I a fost câştigat de Sofia Vătămanu (Liceul Teoretic „Sf. Nicolae” Gheorgheni, prof. coordonator Aurelia Costin); la clasele IV-VI, locul I a fost obţinut de Rado Hanna (Şcoala Gimnazială „Josika Miklós”, prof. îndrumător Bokor Klara); iar la clasele VII-VIII, pe locul I s-a clasat Alessia Elena Chindea (Liceul Teoretic „Sf. Nicolae” Gheorgheni, prof. coordonator Radu Traian Roşca).

Câştigătorii fazei judeţene a concursului, clasele IX-XI, au fost: locul I – Georgiana Beatrice Dandu (Liceul Tehnologic „Johannes Kájoni” Miercurea Ciuc, prof. îndrumător Dana Ţurcă); loc. II – Ciprian Florin Ilean (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Topliţa, prof. îndrumător Mihaela Ţăran); loc. III – Paula Elisa Zori (Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa, prof. îndrumător Victoriţa Georgeta Croitor).

Câştigătorii locurilor I şi II de la ciclul liceal vor participa la faza naţională a concursului „Alege! E dreptul tău”. În anii trecuţi, faza naţională a acestei competiţii s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni pe litoralul Mării Negre.

Diplomele şi premiile au fost acordate de inspectorul şcolar Lucica Erdei şi comisarul şef adjunct al CJPC Harghita, Laurenţiu Moldovan.

Ing. ec. Laurenţiu Moldovan a declarat că în data de 15 martie s-a marcat Ziua mondială a drepturilor consumatorilor, iar concursul pe teme de protecţia consumatorului a fost una dintre manifestările organizate în judeţ. „Pentru popularizarea drepturilor consumatorilor şi în special a cadrului legislativ pentru asigurarea drepturilor consumatorilor de a fi informaţi complet, corect şi precis asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor şi serviciilor, CJPC Harghita a desfăşurat acţiuni de informare a consumatorilor, prin distribuirea de pliante şi flyere în zone dens circulate, în magazine şi supermarket-uri”, a spus ing. ec. Laurenţiu Moldovan.

De asemenea, a precizat acesta, comisarii CJPC Harghita au participat la orele opţionale organizate în şcoli.

Şeful CJPC Harghita a mai spus că în acest an sponsorul principal al acestui concurs a fost ROMAQUA GROUP BORSEC, care a acordat diferite cadouri  copiilor care au fost premiaţi în urma concursului la care au participat. Totodată, comisarul şef al CJPC Harghita a mulţumit tuturor participanţilor la concurs, elevilor şi profesorilor coordonatori, precum şi sponsorului Romaqua Group Borsec, „care este mereu alături de instituţia noastră la diferite evenimente”.

Ing. ec. Laurenţiu Moldovan le-a urat succes elevilor calificaţi la faza naţională. Acesta a mai precizat faptul că toţi participanţii la concurs au fost premiaţi cu menţiune, „dar primul şi cel mai important câştig prin participarea acestora la concurs este dobândirea informaţiilor din legislaţia în vigoare în domeniul protecţiei consumatorilor şi cunoaşterea drepturilor acestora în calitatea lor de consumatori”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.