Rezultatele concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Învățământ » Rezultatele concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”
Rezultatele concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”

Rezultatele concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”

Baza Sportivă din comuna Tulgheş a fost gazda desfăşurării etapelor judeţene ale concursurilor şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”.

La startul competiţiilor, organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, Primăriei comunei Tulgheş, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulgheş şi Crucii Roşii Harghita, s-au aliniat 24 de echipaje (dintre care 15 la concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor” şi 9 la cel cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”). Având în spate o tradiţie de zeci de ani, aceste concursuri prezintă interes pentru elevii din ciclul gimnazial şi liceal din judeţul Harghita.

Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. La concursul „Prietenii pompierilor”, proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor. La proba practică, elevii şi-au arătat îndemânarea şi viteza, sub semnul fair-play-ului, la pista cu obstacole şi la ştafeta de 400 de metri, tot cu obstacole. Toţi elevii participanţi la concurs au dovedit, atât prin modul în care s-au pregătit pentru concurs, cât şi prin modul în care s-au comportat pe parcursul competiţiei, că sunt PRIETENII POMPIERILOR!

La concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”, proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări din domeniul protecţiei civile. Apoi, concurenţii au trebuit să demonstreze că ştiu să acorde primul-ajutor în caz de dezastre, să folosească mijloacele de protecţie individuală, să cunoască măsurile de protecţie, comportare şi intervenţie adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă, în cadrul probelor „Transportul asistat al unei persoane accidentate, aşezată pe targă, pe distanţa de 50 m” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

În cadrul festivităţii de premiere, câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii constând în diplome, cupe şi medalii, clasamentul general prezentându-se astfel: „CU VIAŢA MEA, APĂR VIAŢA!” – concurs cu tematică de protecţie civilă:

CICLUL GIMNAZIAL (clasele V-VIII)

Locul I: Şcoala Generală „Sf. Ilie” din Topliţa;

Locul II: Şcoala Generală „Andrei Şaguna” din Topliţa;

Locul III: Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc.

CICLUL LICEAL (clasele IX-XI)

Locul I: Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc;

Locul II: Liceul „Miron Cristea” din Subcetate;

Locul III: Liceul Tehnologic din Corbu.

 

„PRIETENII POMPIERILOR” – concurs cu tematică de prevenire a incendiilor

ECHIPAJ FETE

Locul I: Şcoala Gimnazială „Sf. Ilie” din Topliţa;

Locul II: Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei” din Sărmaş;

Locul III: Şcoala Gimnazială „Dr. Lukács Mihály” din Plăieşii de Jos.

ECHIPAJ BĂIEŢI (MIXT)

Locul I: Şcoala Gimnazială „Dr. Lukács Mihály” din Plăieşii de Jos;

Locul II: Şcoala Gimnazială din Tulgheş;

Locul III: Şcoala Gimnazială „Aprily János” din Praid.

Prin organizarea acestor concursuri se urmăreşte promovarea unor atitudini şi comportamente adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi, totodată, stimularea spiritului civic în rândul tinerei generaţii.

Au fost acordate diplome de excelenţă organizatorilor, corpului de arbitri din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa, domnului inspector şcolar general adjunct, Glodeanu Cristinel-Fănel, domnului primar al comunei Tulgheş, Vancu Marcel şi şefului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulgheş, Bortis Zsolt-Péter.

Felicitări tuturor echipelor participante, pentru pregătirea şi dăruirea demonstrată, profesorilor coordonatori care i-au îndrumat, partenerilor noştri şi, nu în ultimul rând, organizatorilor!

Compartimentul informare şi relaţii publice

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.