Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Revocat şi renumit şef al secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Sănătate » Revocat şi renumit şef al secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean
Revocat şi renumit şef al secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean

Revocat şi renumit şef al secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc arată că decizia este motivată de „necesitatea asigurării continuităţii activităţii acestei secţii până la finalizarea concursului pentru postul de medic şef de secţie şi repornirii activităţii blocului operator în condiţii de maximă siguranţă”.

De comun acord, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc a luat decizia de a-l renumi în funcţia de şef al secţiei de Oftalmologie pe dr. Bodó Pál, începând de la data de 1 martie şi până la finalizarea concursului pentru ocuparea postului de medic şef secţie, rămas vacant după revocarea sa, măsură luată după ce 14 pacienţi operaţi de cataractă senilă au dezvoltat inflamaţii ale globului ocular, ca urmare a infectării cu Pseudomonas aeruginosa, trei dintre aceştia pierzându-şi vederea la ochiul operat.

„Dr. Bodó Pál a fost revocat din funcţia de medic şef secţie şi nu din statutul de medic primar, aşa cum s-a interpretat pe unele platforme online. Revocarea din funcţia de medic şef secţie a fost consemnată şi de către Consiliul Etic al spitalului, care a decis că situaţia de la oftalmologie nu intră sub competenţa consiliului, în speţa analizată s-a produs o eroare administrativă şi disciplinară, pentru care măsurile au fost deja luate de către Comitetul Director al spitalului. Spitalul contează în continuare pe experienţa profesională a domnului dr. Bodó Pál, iar conducerea spitalului îşi exprimă încrederea că în viitor domnul doctor va îndeplini sarcinile de medic şef secţie fără deficienţe”, se arată într-un comunicat remis presei joi după-amiază.

Potrivit documentului citat, angajaţii secţiei de Oftalmologie şi personalul de specialitate continuă să ţină legătura cu pacienţii afectaţi de infecţia cu Pseudomonas aeruginosa. „Ei revin periodic la control şi pentru tratament, iar instituţia îi încurajează să se adreseze lor cu orice întrebare legată de starea lor”, menţionează conducerea SJU.

Între timp, au început demersurile pentru reamenajarea blocului operator şi a secţiei de Oftalmologie, conform recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică Harghita cu privire la transformările ce se impun: realizarea circuitelor şi a noii compartimentări în sala de operaţie.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.