Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Reprezentanţii UDMR au depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean Harghita, lista completă de candidaturi pentru Consiliul Judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Politic » Reprezentanţii UDMR au depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean Harghita, lista completă de candidaturi pentru Consiliul Judeţean
Reprezentanţii UDMR au depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean Harghita, lista completă de candidaturi pentru Consiliul Judeţean

Reprezentanţii UDMR au depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean Harghita, lista completă de candidaturi pentru Consiliul Judeţean

  • Printre aspiranţii la un mandat de consilier se află mulţi tineri, dar şi femei propuse pe locuri eligibile. UDMR a depus o listă de 36 de candidaţi, deschisă de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, dar şi lista cu 11.145 de semnături de susţinere

„Vom continua în mare parte cu echipa cu care am lucrat în ultimii patru ani, conducerea propusă este aceeaşi, iar în ceea ce îi priveşte lista propusă pentru consilierii judeţeni, jumătate este formată din oameni noi, tineri şi mai multe femei decât în actualul Consiliu. Am depus o listă puternică, avem mulţi oameni noi, care ne vor ajuta să ne realizăm obiectivele propuse”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.

Potrivit acestuia, programul de dezvoltare a judeţului Harghita propus de echipa UDMR se axează pe treisprezece obiective „majore, ambiţioase”, implementarea acestora urmând să ofere „un viitor sigur tuturor celor care trăiesc aici”.

„Vrem să construim un judeţ sigur, atât din punct de vedere al vieţii sociale, cât şi al celei economice, vrem să întărim capacitatea judeţului şi voluntariatul, să ne unim forţele pentru combaterea şi eliminarea furturilor atât în domeniul forestier, cât şi în cel agricol. Vrem să construim un judeţ verde, unde resursele regenerabile şi proiectele care vizează conştientizarea populaţiei cu privire la utilizarea eficientă şi sustenabilă a resurselor să fie prioritare şi să sprijinim proiectele care vizează producerea energiei verzi în judeţ”, a precizat şeful administraţiei publice judeţene.

Alte obiective propuse de candidaţii UDMR la Consiliul Judeţean vizează, între altele, susţinerea şi dezvoltarea sistemului de sănătate, susţinerea reţelei de medici de familie din judeţ, dezvoltarea digitalizării şi debirocratizarea, sprijinirea mediului economic şi în special a tinerilor întreprinzători şi fermieri, crearea de oportunităţi pentru lansarea de noi afaceri, care ar urma să fie sprijinite cu fonduri guvernamentale, europene şi din partea Guvernului Ungariei. Se doreşte, de asemenea, clarificarea situaţiei juridice a terenurilor.

„Un obiectiv prioritar va fi construirea unui parc industrial la Miercurea Ciuc; viitoarea conducere a oraşului este dispusă să sprijine acest proiect, în vederea întăririi mediului de afaceri, pentru că acum capitala judeţului stă foarte prost în acest domeniu”, a continuat Borboly Csaba.

Nu în ultimul rând, echipa UDMR va acorda o atenţie deosebită „apărării simbolurilor şi susţinerii acţiunilor care au ca scop păstrarea identităţii naţionale” a locuitorilor zonei, dar şi soluţionării litigiilor în privinţa limitelor de judeţ.

„Vom continua lupta pentru a face dreptate în privinţa graniţelor din zona estică a judeţului, care au fost mutate ilegal, atât din partea judeţului Neamţ, cât şi din partea judeţului Bacău. În viitorul mandat sperăm să finalizăm şi Codul de bună convieţuire între românii şi maghiarii din Harghita. Totodată ne vom axa pe colaborarea cu cei trei B – Bucureşti, Budapesta şi Bruxelles – ca să influenţăm deciziile care ţin de dezvoltarea judeţului Harghita. Sloganul nostru este: „Credinţă, Muncă, Încredere”, a subliniat preşedintele CJ Harghita, care candidează pentru obţinerea celui de-al patrulea mandat consecutiv în fruntea administraţiei judeţene.

UDMR are în prezent 19 consilieri, din cei 31 care compun Consiliul Judeţean Harghita şi ţinta este ca numărul acestora să ajungă la 21 în viitorul mandat.

Biró Barna Botond, vicepreşedintele CJ Harghita, a afirmat, la rândul său, că UDMR va duce o campanie „pozitivă, scopul acesteia fiind de a-i convinge pe locuitorii judeţului Harghita că ceea ce am făcut şi ceea ce vrem să facem şi de acum încolo, viziunea pe care noi o avem, este pentru binele lor”.

La briefingul de presă care a urmat depunerii candidaturilor a participat şi preşedintele Organizaţiei teritoriale Gheorgheni a UDMR, actualul vicepreşedintele al CJ Barti Tihamér, care a ţinut să precizeze că echipa din Gheorgheni care participă la actualele alegeri este una cu experienţă în domeniu, cu primari care îşi „vor putea dovedi eforturile pe care le-au depus pentru locuitorii judeţului şi în special pentru cei din zona de nord, campania electorală oferindu-le prilejul să îşi prezinte ideile şi proiectele pe care le vor derula în următorii patru ani”.

DANIELA M.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.