Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

PNL şi-a depus listele de candidaţi pentru alegerile locale | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Politic » PNL şi-a depus listele de candidaţi pentru alegerile locale
PNL şi-a depus listele de candidaţi pentru alegerile locale

PNL şi-a depus listele de candidaţi pentru alegerile locale

  • Partidul va fi prezent pe buletinele de vot în toate comunele din nordul judeţului, dar şi în câteva localităţi urbane importante

Potrivit unui comunicat de presă emis de filiala judeţeană a Partidului Naţional Liberal, formaţiunea politică şi-a anunţat listele de candidaţi cu care se va prezenta în faţa oamenilor la alegerile locale care sunt programate pentru sfârşitul lunii septembrie.

PNL va avea liste de candidaţi în Topliţa, Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Bălan, în toate comunele din nordul judeţului, precum şi în Voşlăbeni şi Mihăileni. Astfel, preciza Sebastian Buzilă, preşedintele filialei harghitene, „PNL, care a devenit cel mai puternic partid din judeţ după ultimele două runde de alegeri – cele europarlamentare şi cele prezidenţiale – îşi va mări numărul de aleşi locali față de alegerile locale din 2016”.

Candidaţii propuşi pentru funcţia de primar sunt: Stelu Platon – în municipiul Topliţa, Marius Ţepeluş – Miercurea Ciuc, Teodor Dobrean – Gheorgheni, Dan Cotfas – Subcetate, Bogdan Vodă – Sărmaş, Dumitru Rugina – Gălăuţaş, Ilie Hîngan – Bilbor, Gheorghe Andoni – Corbu, Gabriela Hîrlav – Tulgheş.

Lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean este deschisă de Sebastian Buzilă. Alături de acesta, pe lista de consilieri judeţeni propuşi de PNL se vor mai afla reprezentanţi din toate localităţile în care formaţiunea politică are structuri locale, scopul fiind acela de „a se urmări interesele harghitenilor din toate colţurile judeţului, fără deosebire de etnie, apartenenţă politică sau aşezare geografică”.

„Am încredere că alegătorii vor şti să aleagă între cei care chiar au făcut ceva pentru comunităţile unde candidează şi populiştii, demagogii, care nu au nimic în spate care să îi îndreptăţească să conducă destinele comunităţilor lor” – spunea Sebastian Buzilă, preşedintele PNL Harghita.

„Deşi deja a început o campanie murdară din partea unor contracandidaţi – continua acesta – noi ne vom urma linia pe care am ales-o mereu: aceea de a ne prezenta pe noi, realizările noastre, proiectele noastre. Nu vom răspunde la atacurile, dezinformările şi minciunile pe care unii – care simt că orice ar promite alegătorii nu îi vor vota – au început să le arunce în spaţiul public. Alegătorul ar trebui să îşi pună o întrebare simplă atunci când intră în cabina de vot: ce a făcut cel care îmi cere votul până acum şi, de asemenea, ce va face dacă nu va fi ales? Ce ştie să facă? Ce a realizat până acum ca să fie capabil să conducă o întreagă comunitate?”.

LIVIU C.

***

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.