Reprezentanți ai unei case de ajutor reciproc, cercetați pentru delapidare cu un prejudiciu de aproape 16 milioane lei | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Reprezentanți ai unei case de ajutor reciproc, cercetați pentru delapidare cu un prejudiciu de aproape 16 milioane lei
Reprezentanți ai unei case de ajutor reciproc, cercetați pentru delapidare cu un prejudiciu de aproape 16 milioane lei

Reprezentanți ai unei case de ajutor reciproc, cercetați pentru delapidare cu un prejudiciu de aproape 16 milioane lei

  • Au fost efectuate 17 percheziții în Harghita, Mureș și Covasna

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita, în continuarea cercetărilor întreprinse într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de gestiune frauduloasă, delapidare, înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, constituirea unui grup infracțional organizat, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au pus în aplicare miercuri 17 mandate de percheziție domiciliară.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Harghita, perchezițiile au fost desfășurate în localitățile Odorheiu Secuiesc, Corund, Mugeni, Gheorgheni și Miercurea-Ciuc (județul Harghita), precum și în județele Mureș (1) și Covasna (2), la sedii ale unei instituții bancare nefinanciare (casă de ajutor reciproc) și sedii ale unor societăți comerciale, dar și domiciliile unor persoane implicate.

„În perioada 2019-2022, mai mulți reprezentanți ai unei case de ajutor reciproc, folosind diverse modalități de săvârșire, și-ar fi însușit mai multe sume de bani din patrimoniul entității juridice, valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 15.800.000 de lei. În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente financiar contabile, un calculator și memory-stick-uri. Față de o persoană, de 67 de ani, a fost pus în aplicare un mandat de aducere”, se arată în comunicat.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și Serviciului de Investigații Criminale, acțiunile fiind desfășurate în colaborare cu polițiști din județele Covasna și Mureș.

„Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor aspectelor relevante în cauză.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai precizează în comunicatul IPJ Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.