Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Reducerea preţului la abonamente nu i-a determinat pe tinerii harghiteni să doneze sânge | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Reducerea preţului la abonamente nu i-a determinat pe tinerii harghiteni să doneze sânge
Reducerea preţului la abonamente nu i-a determinat pe tinerii harghiteni să doneze sânge

Reducerea preţului la abonamente nu i-a determinat pe tinerii harghiteni să doneze sânge

 Cel mai mare festival care va avea loc în Transilvania a pornit o campanie prin care oferă donatorilor de sânge reduceri la abonamente

 

Fără îndoială, UNTOLD va fi cel mai mare festival care s-a organizat în Transilvania, toate locurile de cazare din Cluj-Napoca fiind ocupate înainte cu câteva luni. Desfăşurat pe durata a 4 zile şi 7 locuri, în perioada 30 iulie – 4 august, Cluj-Napoca va fi luat cu asalt de zeci de mii de oameni veniţi de pe mai multe continente pentru a-i vedea pe unii dintre cei mai în vogă artişti ai lumii: ATB, Avicii, Armin Van Buuren sau David Guetta.

Pentru că în România donarea de sânge nu este îmbrăţişată cu entuziasm de populaţie şi pentru că festivalul are loc în Transilvania, organizatorii s-au gândit să apeleze la legenda Dracula. Şi aşa a luat naştere o campanie în cadrul căreia cei care donează sânge primesc reduceri substanţiale la abonamentele sau biletele pentru Festivalul UNTOLD.

După câteva zile de la acest anunţ, în judeţ, spunea dr. Kopacz Ildikó, şefa Centrului de Transfuzie Sânge Harghita, numai doi tineri s-au interesat de această campanie şi nu a fost nici un donator care să fi venit special pentru beneficiul acordat de către organizatorii festivalului.

„Am primit afişul. Doi tineri s-au interesat (n.a. – luni) prin telefon. Le-am zis că nu ştiu care este metoda. Pe afiş scrie că biletul este 199 lei plus tarif Eventin”, spunea dr. Kopacz Ildikó.

„Nici eu nu ştiu cum merge – continua aceasta. Eventual dacă primeau adeverinţă şi în Cluj se dădea reducerea… Eu zic că era prea complicat. Eventual dacă donau acolo…”.

De asemenea, şefa Centrului de Transfuzie Sânge Harghita a mai precizat că angajaţii instituţiei şi o parte din donatori erau revoltaţi de modul în care a fost făcut afişul, motiv pentru care a fost îndepărtat. Pe afiş este trecut un vampir care donează sânge, imaginea fiind catalogată de angajaţii Centrului de Transfuzii prea morbidă.

 Cum trebuie procedat pentru a obţine reducerea la festival

Pagina de Internet a festivalului precizează: „În perioada 14-24 iulie, donatorii de sânge din centrele regionale şi judeţene de transfuzii primesc reducere la Abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com şi completează formularul de donator. Mai mult, între 17-19 iulie, toţi cei care vor dona sânge la caravana mobilă din Parcul Herăstrău Bucureşti, sau între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca vor primi pe loc bilete la festival”.

După ce se completează acest formular se va primi un cod de reducere cu care se pot cumpăra abonamente la preţ redus.

 A pozitiv şi grupele cu RH negativ, cele mai problematice în judeţ

Referitor la stocul şi necesitatea de sânge din judeţ, dr. Kopacz Ildikó spunea că în Harghita a scăzut mult numărul donatorilor, dar nu sunt probleme majore, făcându-se faţă nevoilor. Totodată, grupele mai rare au rămas cele care au RH-ul negativ şi grupa A pozitiv.

„Pentru bolnavii cronici – spunea şefa de Transfuzie Sânge Harghita – trebuie făcut rost de donatori. Ortopedia rezolvă frumos: bolnavii sunt rugaţi să aducă doi donatori pentru operaţiile de şold. În rest, la alte secţii, e o problemă. La bolnavii canceroşi, la oncologie, sunt cazuri care recidivează, care trebuie să primească sânge, astfel că pacientul ar avea nevoie lunar de 3-4 donatori”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Buna Ziua!. Am descoperit o gramada de referinte de la voi si va multumesc pentru truda depusa si pentru publicarea acestor informatii utile! “Simt nevoiasa contibui la completarea acestora si sa va prezint un site pentru reduceri, promotii si oferte la icaltaminte, pantofi, pantofi dama si haine! Aici vor fi actualizate zilnic cele mai noi oferte, reduceri si promotii! vremreduceri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.