Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Extremismul trebuie sancţionat dur de fiecare dată” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » „Extremismul trebuie sancţionat dur de fiecare dată”
„Extremismul trebuie sancţionat dur de fiecare dată”

„Extremismul trebuie sancţionat dur de fiecare dată”

Co-preşedinţii Partidului Naţional Liberal (PNL), Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, consideră că extremismul trebuie sancţionat dur de fiecare dată, ei făcând referire la gestul extremistului Csibi Barna de a rupe drapelul României, în cadrul unei acţiuni care a avut loc în Ungaria.

Prezentă la Topliţa, la o întrunire cu membrii de partid, Alina Gorghiu a arătat că un asemenea gest nu trebuie lăsat nesancţionat de către autorităţi, pentru că poate crea precedente, care sunt periculoase.

„Extremismul trebuie sancţionat indiferent de factorul politic care se manifestă pe scena publică în acel moment şi mă bucur că a făcut-o şi liderul UDMR, am făcut-o şi noi nu o dată, repet, şi cred că ar trebui nu sancţionate, sancţionate dur de fiecare dată. N-ar trebui să lăsăm, autorităţile, în general, n-ar trebui să lase nesancţionat nici un asemenea gest, pentru că ştiţi că precedentele sunt în general periculoase. Precedentele nesancţionate sau lăsate fără nici un fel de sancţiune pot deveni periculoase”, apreciază Alina Gorghiu.

Aceasta a adăugat că autorităţile române nu pot lua măsuri în privinţa gestului lui Csibi Barna, întrucât totul s-a petrecut pe teritoriul Ungariei, iar „pe teritoriul altui stat este suveran statul acela”.

Şi Vasile Blaga a susţinut că autorităţile române nu pot acţiona pe teritoriul altui stat, dar este obligatoriu să ia măsurile care se impun, dacă acest lucru s-ar întâmpla pe teritoriul naţional.

„Noi nu putem acţiona pe teritoriul altui stat, dar, pe de altă parte, absolut obligatoriu este ca în momentul în care un lucru de acest gen s-ar întâmpla pe teritoriul naţional, să luăm măsurile care se impun. Nu sunt de acord nici cu distrugerea drapelului maghiar pe teritoriul României, dar nici cu distrugerea drapelului românesc pe teritoriul Ungariei”, a declarat Vasile Blaga.

Acesta a adăugat că drapelul României este arborat pe multe clădiri din localităţile din Ungaria aflate la frontiera cu ţara noastră şi cu atât mai mult „extremiştii de un anumit fel, din orice parte vin ei, nu sunt de dorit şi trebuie luate măsurile legale care se impun”.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.