Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Rectificarea bugetară a adus pentru CAS Harghita un supliment de peste 30 milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Sănătate » Rectificarea bugetară a adus pentru CAS Harghita un supliment de peste 30 milioane de lei
Rectificarea bugetară a adus pentru CAS Harghita un supliment de peste 30 milioane de lei

Rectificarea bugetară a adus pentru CAS Harghita un supliment de peste 30 milioane de lei

Aceste fonduri acoperă necesarul pentru acest an

Rectificarea bugetară care a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie a adus o suplimentare a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu 600 milioane de lei a creditelor bugetare, precum şi cu 1.546 milioane de lei a creditelor de angajament. Pentru judeţul Harghita, suplimentarea înseamnă 11,5 milioane de lei pentru creditele bugetare, respectiv 20,8 pentru creditele de angajament.

Potrivit unui comunicat de presă emis de CAS Harghita, din cele peste 30 de milioane de lei, fonduri de care beneficiază judeţul nostru, 10 milioane de lei vor fi alocate pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, aproape 12 milioane de lei pentru unităţile sanitare cu paturi, 6,5 milioane de lei pentru programele naţionale curative, 800.000 de lei pentru asistenţa medicală primară, iar puţin peste jumătate de milion de lei pentru asistenţa medicală de specialitate clinică în ambulatoriu.

Totodată, la nivelul judeţului Harghita au fost alocate sume şi pentru asistenţa medicală pentru specialităţi paraclinice şi pentru asistenţa medicală în centre medicale multifuncţionale.

În finalul comunicatului se mai precizează faptul că fondurile alocate în urma rectificării bugetare acoperă necesarul pentru acest an.

„Pe baza acestor fonduri suplimentare, CNAS reuşeşte să acopere până la sfârşitul anului şi contravaloarea noilor medicamente, materiale sanitare şi consumabile moderne recent introduse în programele naţionale de sănătate. Printre acestea se numără sistemele de monitorizare continuă a glicemiei pe bază de senzori şi pompele de insulină cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei din Programul naţional de diabet, dar şi tratamentul amiotrofiei spinale cu medicamentul nusinersen, deosebit de costisitor, din Programul naţional de boli rare.

Rectificarea bugetară permite şi asigurarea continuităţii serviciilor de dializă, inclusiv pentru un număr de 631 de pacienţi nou-introduşi în programul naţional de supleare a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică”, se arată în comunicatul emis de CAS Harghita.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.