4-6 mai:Raliul Harghitei | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Sport »
4-6 mai:
Raliul Harghitei
<h5><i>4-6 mai:</i></h5>Raliul Harghitei

4-6 mai:
Raliul Harghitei

În primul sfârșit de săptămână al lunii mai va debuta o nouă ediție a Campionatului Național de Raliuri. Pentru prima dată în istoria competiției etapa inaugurală va fi cea de pe tărâmuri harghitene. Astfel, în perioada 4-6 mai sunteți invitați la Raliul Harghitei, ajuns la ediția cu numărul 31, pe asfaltul impecabil și virajat al probelor mult-cunoscute Bucin, Liban, Merești, Sânpaul, celebra Lueta și nu în ultimul rând – Super Speciala „Arpad Dietrich” din centrul municipiului Odorheiu Secuiesc.

„După doi ani de pandemie care ne-au constrâns la anumite decizii în ceea ce privește organizarea și desfășurarea anumitor programe sau chiar probe, la ediția din 2022 am privit cu bucurie cum lucrurile au revenit la starea de dinaintea celor doi ani de restricții. Ba mai mult, ne putem declara mulțumiți și de succesul ediției cu numărul 30 – o ediție pe care am pregătit-o cu nerăbdare, dar și efort, încă de acum mulți ani”, spunea Ferencz Csaba, președintele MaxxRacing, club care organizează, fără încetare, Raliul Harghitei din 2013.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului de presă al Raliului Harghitei, și ediția din acest an va avea un program competițional împărțit pe două zile (vineri și sâmbătă), cu 12 probe speciale, din care una Super Specială, cu puțin peste 500 km, din care 119,04 km cronometrați.

Dar până la probele de concurs, recunoașterile pesectoarele cronometrate sunt programate pentru ziua de miercuri, 3 mai, și cea de joi, 4 mai. Tot pe 4 mai, de la ora 20:00, va avea loc și Startul Festiv, din Piața Márton Áron.

Prima zi a concursului, vineri, 5 mai, va debuta cu Shakedown-ul de 2,80 km de la Forțeni, programat să se desfășoare în intervalul orar 08:30-13:00. Asemenea ediției de anul trecut, startul propriu-zis al raliului se va da la ora 15:00, din parcul de service amplasat în aceeași locație ca și până acum: străzile Kosuth Lajos și Rákóczi Ferenc. Speciala „Bucin” și cei 28,70 km ai săi vor stabili primele ierarhii provizorii începând cu ora 15:55, urmând ca o oră mai târziu – adică 16:53 – echipajele să pornească pe a doua probă a zilei: „Liban” cu 11,83 km. Reîntorși în parcul de service, concurenții se vor pregăti pentru proba spectacol a municipiului Odorheiu Secuiesc – SSS „Árpád Dietrich”, startul primei mașini fiind programat la ora 18:36.

Și ziua a doua va fi o copie fidelă a ediției de anul trecut. Astfel, sâmbătă, 6 mai, prima trecere pe „Merești” este programată la ora 10:15. Potrivit organizatorilor, startul a fost mutat 50 de metri mai în față, pentru a permite amenajarea unei zone de încălzire a pneurilor, iar sosirea va fi amplasată mai aproape de localitatea Mărtiniș. Cei 6,12 km ai noii configurații vor fi urmați – cu start la ora 10:38 – de alți 6,35 km ai specialei „Sânpaul 1”, în timp ce prima secțiune a zilei se sfârșește cu prima trecere pe celebra „Lueta” (13,20 km), prima mașină de concurs fiind programată să ia startul la ora 11:06.

După ce și această specială va fi încheiată, echipajele vor reveni în parcul de service din Odorheiu Secuiesc unde vor poposi preț de 30 de minute, urmând să repete de două ori aceleași probe speciale, bineînțeles cu o altă pauză de 30 de minute între a doua și a treia secțiune, aceasta din urmă sfârșindu-se cu Power Stage-ul „Lueta 3”, programat să înceapă la ora 17:58.

Ediția a 31-a a Raliului Harghitei se va încheia sâmbătă seara, începând cu ora 20:00, atunci când în Piața Márton Áron sunt așteptați sportivii, fanii, echipajele tehnice și realizatorii media – pentru Festivitatea de premiere.

***

Raliul Harghitei powered by Toyota 2023 este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Maxx Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv prin sprijinul Consiliului Județean Harghita și al Consiliului Local și Primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.