În primele trei luni ale acestui an:Amenzi în valoare de peste 50 de mii de lei aplicate la regimul silvic de jandarmii harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate »
În primele trei luni ale acestui an:
Amenzi în valoare de peste 50 de mii de lei aplicate la regimul silvic de jandarmii harghiteni
<h5><i>În primele trei luni ale acestui an:</i></h5>Amenzi în valoare de peste 50 de mii de lei aplicate la regimul silvic de jandarmii harghiteni

În primele trei luni ale acestui an:
Amenzi în valoare de peste 50 de mii de lei aplicate la regimul silvic de jandarmii harghiteni

Pe parcursul primului trimestru al anului 2023, jandarmii harghiteni au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, fie în comun, fie independent, constatând nerespectări ale legii pentru care au aplicat 26 de amenzi, în valoare totală de 52.000 de lei şi 25 de avertismente. Totodată, au confiscat peste 110 metri cubi material lemnos.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, în perioada ianuarie-martie au fost executate în comun cu organele silvice un număr de 28 de misiuni. În total au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 amenzi în valoare de 52.000 si 25 avertismente, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Faptele constatate au fost în general tăierea, ruperea sau scoaterea din rădăcini a arborilor, fără drept, aprinderea focului în fondul forestier naţional în alte locuri decât cele special amenajate, accesul în fondul forestier cu autovehicule fără acordul proprietarului pădurii şi transportul fără avize de însoţire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoţire din care nu rezulta provenienţa legală.

Odată cu constatarea faptelor a fost confiscată şi o cantitate de peste 110 metri cubi de lemne. Pe timpul constatării faptelor, jandarmii au solicitat şi primit sprijinul reprezentanţilor ocoalelor silvice competente teritorial.

Jandarmii vor continua acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice, în scopul protejării fondului silvic.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.