Harghiteni arestați preventiv, fiind suspecți pentru trafic de droguri | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » Harghiteni arestați preventiv, fiind suspecți pentru trafic de droguri
Harghiteni arestați preventiv, fiind suspecți pentru trafic de droguri

Harghiteni arestați preventiv, fiind suspecți pentru trafic de droguri

  • Drogurile ar fi urmat să fie vândute unor consumatori din zona Topliței

Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a doi bărbați, după ce în cursul zilei de marți polițiștii și procurorii au efectuat mai multe percheziții pe raza județului.

Potrivit  unui comunicat de presă emis de IPJ Harghita, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Marți, 4 aprilie, în mai multe locații, bănuiții au fost prinși în flagrant, în timp ce ar fi transportat cu autoturismele aproximativ 100 de grame de substanță cristalină cu efect psihoactiv și 100 de grame de cannabis ce urmau a fi comercializate consumatorilor din municipiul Toplița și localitățile învecinate.

Substanța cristalină cu efect psihoactiv a fost găsită la percheziția corporală efectuată asupra unui bărbat, fiind ascunsă în lenjeria intimă.

Ulterior acestei acțiuni, au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, toate în județul Harghita, în urma cărora au fost descoperite și ridicate droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe dispozitive de mărunțit, pliculețe din material plastic utilizate pentru ambalarea substanțelor, cântare electronice de mare precizie și înscrisuri care au legătură cu cauza.

A doua zi, miercuri, 5 aprilie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei bănuiți. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a doi dintre bănuiți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.