Ráduly Róbert Kálmán va participa la prealegerile organizate de UDMR pentru a fi desemnat candidatul Uniunii pentru un nou mandat de primar | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 24 ianuarie 2023
Home » Politic » Ráduly Róbert Kálmán va participa la prealegerile organizate de UDMR pentru a fi desemnat candidatul Uniunii pentru un nou mandat de primar
Ráduly Róbert Kálmán va participa la prealegerile organizate de UDMR pentru a fi desemnat candidatul Uniunii pentru un nou mandat de primar

Ráduly Róbert Kálmán va participa la prealegerile organizate de UDMR pentru a fi desemnat candidatul Uniunii pentru un nou mandat de primar

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, şi-a anunţat participarea la prealegerile organizate de UDMR pentru a fi desemnat candidatul acestei formaţiuni politice la funcţia de edil pentru încă un mandat.

Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată de edil pentru că „am fost întrebat prin telefon, pe stradă şi în alte locaţii în care mă întâlnesc cu diferite persoane legat de două aspecte şi aş vrea să le clarific”.

„Vreau să răspund clar şi răspicat. O primă întrebare legată de candidatura mea la funcţia de primar, la alegerile care se preconizează a fi făcute în primăvara acestui an. Da, o să candidez, dar o să candidez la alegerile preliminare care vor fi organizate ca de obicei, conform tradiţiei din 2000 încoace, de UDMR la nivelul acestei localităţi, la nivelul municipalităţii. Alegeri municipale preliminare care vor avea loc pe 7 martie 2020”, a declarat primarul.

„O să candidez la aceste alegeri preliminare pentru că am pornit cândva pe acest drum ca şi candidat al UDMR şi, deşi am avut în 2016, în primăvară, un moment de cumpănă în viaţă, în care m-am gândit că ar fi mai bine ca să mă prezint la alegerile de atunci ca independent, după o discuţie cu dl preşedinte al Uniunii, dl Kelemen Hunor, am ajuns la concluzia că trebuie să rămân în făgaşul firesc. La Bucureşti comunitatea maghiară este percepută sinonimă cu UDMR. Degeaba este un primar independent la Miercurea Ciuc, că graficul nu este cu judeţul Harghita verde, ci este o altă culoare ca fiind independent şi atât în logica politică centrală de la Bucureşti, cât şi în logica media centrală de la Bucureşti, această culoare verde este asociată cu UDMR. Şi atât timp cât în grafică la alegerile locale, la alegeri parlamentare avem aceste două, trei judeţe, eventual încă două în zona Bihor, în zona Satu Mare în verde, acest lucru arată că trebuie să se ţină cont de noi”, a spus Ráduly Róbert Kálmán.

Acesta a explicat că din 1996 a intrat în viaţa publică, se află la finalul celui de-al şaselea mandat (două ca deputat în Parlamentul României şi patru ca primar al municipiului Miercurea Ciuc) şi de fiecare dată a participat la alegerile preliminare organizate de UDMR şi a fost mandatat de comunitate să candideze pentru funcţiile respective.

În legătură cu o posibilă candidatură la prealegerile pentru desemnarea candidatului formaţiunii la funcţia de primar a deputatului Korodi Attila (liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor), primarul a spus că acesta a fost întrebat de mai multe ori de reprezentanţii presei, direct, dar deocamdată „s-a eschivat în mod elegant, diplomatic”. „Aşteptăm să se decidă, pentru că trebuie mai devreme sau mai târziu să se decidă, în mod cert fiind 14 februarie ultima zi când se pot depune candidaturi pentru alegeri preliminare, nu mai avem de aşteptat prea mult, sau dacă s-a decis demult, aşteptăm să îşi ia curajul să se pronunţe, să facă această decizie publică prin intermediul presei sau alte modalităţi de comunicare”, a precizat edilul.

Acesta a spus că „în nici un caz” nu va candida altfel decât din partea UDMR, astfel eliminând o posibilă candidatură a sa din partea Alianţei Maghiare din Transilvania. De asemenea, acesta a precizat că nu va candida nici la alegerile parlamentare.

Întrebat dacă are regrete în ceea ce priveşte activitatea de 16 ani ca primar, Ráduly Róbert Kálmán a răspuns că nu. „N-am regrete în ceea ce priveşte aceşti 16 ani. Fiecare zi, săptămână, lună a fost la locul ei. Bineînţeles că am avut eşecuri, am avut insuccese, am avut nerealizări sau nerealizări la timp, dar aşa este viaţa. Deci a fi primar este la fel sau similar din acest punct de vedere cu aţi exercita profesia în orice alte domenii”.

În cadrul conferinţei de presă, primarul municipiului reşedinţă de judeţ a clarificat şi al doilea aspect: dacă o să candideze la postul de preşedinte al UDMR Miercurea Ciuc. „Şi aici răspunsul este la fel de hotărât ca şi la prima întrebare: nu, nu am să candidez la acest post. De când sunt primar am evitat cu bună conştiinţă şi premeditat să ocup orice funcţie de partid, pentru că eu consider că a fi primar este oarecum incompatibil cu a te ancora la o funcţie de partid la nivel local”, a mai spus Ráduly Róbert Kálmán. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.