Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ráduly Róbert candidează pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Sănătatea » Ráduly Róbert candidează pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc
Ráduly Róbert candidează pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc

Ráduly Róbert candidează pentru a patra oară la Primăria Miercurea-Ciuc

 Preşedintele Consiliului Judeţean în funcţie, Borboly Csaba, s-a retras din cursă

Primarul demisionar al municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, şi-a anunţat vineri candidatura pentru un nou mandat de primar, motiv pentru care candidatul iniţial al UDMR la această funcţie, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a retras din cursă.

Preşedintele UDMR Miercurea-Ciuc, Füleki Zoltán, a declarat că Ráduly Róbert nu şi-a depus candidatura pentru prealegerile interne din Uniune, întrucât se afla sub control judiciar (n.r.: în dosarul în care este judecat pentru infracţiuni asimilate corupţiei). După ce instanţele au revocat măsura preventivă a controlului judiciar, Ráduly Róbert-Kálmán s-a decis să candideze, fiind susţinut şi de conducerea UDMR, a mai arătat Füleki Zoltán.

„Până pe 15 martie (n.r.: data limită pentru prealegerile UDMR), Ráduly Róbert nu a putut să-şi depună candidatura pentru că se afla sub control judiciar. Acest lucru nu se ştia până când ţine. Pe data de 19 aprilie, Tribunalul de la Târgu-Mureş a ridicat acest control şi Róbert m-a căutat în 31 martie şi m-a însărcinat (…) să înştiinţez presa că el porneşte ca şi candidat UDMR la Primăria din Miercurea-Ciuc”, a declarat Füleki Zoltán.

Potrivit sursei citate, candidatul iniţial al UDMR, Borboly Csaba, s-a retras din cursă, aşa cum a promis atunci când şi-a anunţat candidatura.

„Borboly Csaba, atunci când şi-a depus candidatura, a spus că dacă Róbert porneşte va face pasul în spate. (…) Oricum, indiferent ce decide organizaţia locală, forumul suprem al Uniunii, Consiliul Permanent, poate să schimbe, la primarii de municipii, poate să facă schimbări. (…) Ráduly are aprobarea Consiliului Permanent”, a mai spus preşedintele UDMR Miercurea-Ciuc.

Acesta i-a mulţumit lui Borboly Csaba pentru că a făcut gestul de a porni în cursa electorală, „şi pentru asta i-a dat răgaz şi timp lui Róbert ca să iasă din impasul ăsta şi să decidă dacă mai candidează sau nu”.

De altfel, Borboly Csaba a anunţat pe pagina sa de Facebook faptul că se retrage din cursă, iar Ráduly Róbert este candidatul UDMR la primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

„La anunţul candidaturii mele pentru funcţia de primar al localităţii Miercurea-Ciuc am afirmat că dacă Ráduly Róbert-Kálmán îşi va depune candidatura, atunci eu mă retrag. (…) În cazul lui Ráduly Róbert-Kálmán au fost eliminate obstacolele juridice, după ce autorităţile au ridicat supravegherea judiciară. Deci domnia sa este candidat la funcţia de primar al municipiului Miercurea-Ciuc”, se arată în postarea de pe reţeaua de socializare.

Atât Borboly Csaba, cât şi Ráduly Róbert sunt trimişi în judecată de DNA pentru infracţiuni asimilate corupţiei. După ce s-a început cercetarea penală împotriva lui Ráduly Róbert-Kálmán, acesta şi-a dat demisia din funcţie.

Ráduly a câştigat trei mandate consecutive de primar al municipiului Miercurea-Ciuc, după ce opt ani a fost deputat în Parlamentul României. (L. Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.