Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Puţine cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele trei zile, dar numărul deceselor a crescut cu patru | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Puţine cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele trei zile, dar numărul deceselor a crescut cu patru
Puţine cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele trei zile, dar numărul deceselor a crescut cu patru

Puţine cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele trei zile, dar numărul deceselor a crescut cu patru

  • De vineri până duminică: Amenzi de 80.000 de lei, aplicate de poliţiştii harghiteni şi angajaţii altor structuri MAI pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus

În ultimele trei zile, în judeţul Harghita au fost raportate 28 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, 17 sâmbăta trecută, 9 duminică şi alte 2 în cursul zilei de ieri, numărul total al persoanelor testate pozitiv de la începutul pandemiei ridicându-se la 5.916. Rata infectărilor se menţine scăzută în judeţ, incidenţa numărului de cazuri fiind de 0,59 la mia de locuitori. Din păcate, în ultimele trei zile au fost înregistrate 4 decese asociate infecţiei cu coronavirus, 2 fiind anunţate duminica trecută, iar alte 2 ieri după-amiază. Numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa în judeţ, de la debutul pandemiei, a crescut astfel la 261.

În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni sunt internate în prezent 82 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, care au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Potrivit Prefecturii – Judeţul Harghita, în izolare în locuinţă să aflau ieri după-amiază 122 de persoane, iar în carantină la domiciliu alte 390. Autorităţile reamintesc cetăţenilor că este în continuare în vigoare Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 3 din 27.01.2021 şi care poate fi consultată pe site-ul prefecturii, iar procesului educaţional în această săptămână se desfăşoară în baza hotărârii nr. 4 din 06.02.2021 a aceluiaşi organism.

De vineri până duminică: Amenzi de 80.000 de lei, aplicate de poliţiştii harghiteni şi angajaţii altor structuri MAI pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus

De vineri şi până duminică, poliţiştii harghiteni, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialiştii altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu au aplicat peste 450 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară impuse ca urmare a pandemiei.

Potrivit biroului de presă al IPJ Harghita, în acest interval, au fost verificate 264 de unităţi economice şi 454 de obiective sau alte locaţii, aici fiind incluse terase, parcuri, spaţii de cazare, zone de agrement, precum şi locaţii de izolare sau carantină.

De asemenea, în cele 3 zile, au fost verificate 195 de mijloace de transport, ocazie cu care s-a constatat că 446 de persoane nu respectau măsurile de protecţie individuală, iar altele încălcaseră interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

Aproape 1.500 de verificări au vizat şi respectarea măsurilor de izolare sau carantină impuse.

În total, în cele 3 zile, poliţiştii harghiteni şi angajaţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au aplicat 465 de sancţiuni, aici fiind incluse atât amenzile, cât şi avertismentele. Dintre acestea, 445 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 13 pentru organizarea de activităţi în spaţii pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi 7 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Conform sursei citate, valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la 80.750 de lei. (Emil G. Liviu C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.