Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Pui de urs părăsit de mamă, salvat de salvamontişti în Cheile Vârghişului | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Pui de urs părăsit de mamă, salvat de salvamontişti în Cheile Vârghişului
Pui de urs părăsit de mamă, salvat de salvamontişti în Cheile Vârghişului

Pui de urs părăsit de mamă, salvat de salvamontişti în Cheile Vârghişului

Un pui de urs care fusese lăsat singur de mama lui a fost salvat de membrii echipei Salvamont Vlăhiţa, la sfârşitul săptămânii trecute, în Cheile Vârghişului, după ce zilele trecute a fost descoperit în zonă un astfel de animal slăbit, care însă şi-a pierdut viaţa.

„În timpul serviciului de weekend, membrii echipei noastre au observat un alt pui de urs abandonat. Puiul de urs uşor slăbit a fost lăsat singur de mama sa (a cărei locaţie şi stare de sănătate nu sunt cunoscute) timp de o noapte întreagă. După ce incidentul a fost semnalat, la instrucţiunile Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), echipa noastră a adus puiul de urs din Cheile Vârghişului şi l-a predat personalului agenţiei. După ce a primit puiul de urs, acesta a fost transportat la Târgu Mureş, unde va fi supus unei serii de examinări medicale.

(Ursul transportat probabil nu este un frate al ursului găsit cu o zi mai devreme şi care mai târziu a murit, deoarece cei doi au fost găsiţi la o distanţă semnificativă unul de celălalt)”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Salvamont Vlăhiţa.

Echipa Salvamont Vlăhiţa informase, vinerea trecută, că a fost alertată cu privire la un eveniment trist înregistrat tot în Cheile Vârghişului. „Am fost anunţaţi despre un pui de urs în apropierea traseului turistic şi am mers imediat să cercetăm cazul împreună cu echipă de jandarmi montani. La faţa locului, am găsit un pui de urs foarte slăbit, care, din păcate, abia a reacţionat la stimuli sonori şi lumini când am ajuns şi a murit la scurt timp după. În natură, încercăm să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi cât mai curând posibil, fie că este vorba despre oameni sau animale sălbatice, şi adesea o chemare timpurie la ajutor separă viaţa de moarte”, au precizat salvamontiştii din Vlăhiţa.

Echipa Salvamont Vlăhiţa are 27 de membri voluntari care nu primesc niciun beneficiu financiar pentru serviciul lor, un singur salvamontist din zonă fiind angajat al Serviciul Public Salvamont şi Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.