Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Protest al suporterilor ciucani faţă de situaţia în care a ajuns echipa de hochei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Sport » Protest al suporterilor ciucani faţă de situaţia în care a ajuns echipa de hochei
Protest al suporterilor ciucani faţă de situaţia în care a ajuns echipa de hochei

Protest al suporterilor ciucani faţă de situaţia în care a ajuns echipa de hochei

Peste 200 de oameni au participat vineri seara la un protest organizat în faţa patinoarului „Vákár Lajos” din Miercurea-Ciuc, fiind nemulţumiţi de situaţia în care a ajuns Clubul Sport Club şi în special echipa de hochei.

Protestul a început cu o scurtă istorie a clubului, fiind amintiţi şi hocheiştii emblematici care, de-a lungul anilor, au făcut performanţă în cadrul echipei.

Apoi s-a dat citire mesajului fostei biatloniste Éva Tófalvi (care a acuzat faptul că nu a fost susţinută de club în cel mai greu moment al carierei), iar primarul oraului, Ráduly Róbert, şi senatorul Tánczos Barna au cerut schimbarea echipei manageriale a clubului.

Tánczos Barna: „Este nevoie de schimbare în atitudine”

Prezent printre suporteri, senatorul şi fostul preşedinte al FRHG, Tánczos Barna, spunea că evenimentul de vineri seara a avut un scop dublu. „Pe de o parte, este un eveniment de aniversare – data la care a pornit mişcarea hocheistică din Miercurea-Ciuc, este o tradiţie poate fără precedent în sporturile de iarnă din România. (…) Să nu uităm că 88 de ani înseamnă o tradiţie extraordinară.

Pe de altă parte, este şi o manifestare prin care vor să-şi exprime îngrijorarea faţă de situaţia actuală. Foarte mulţi – sute, mii de oameni – sunt îngrijoraţi de prezentul şi viitorul acestui club sportiv”, spunea cel care, nu cu mulţi ani în urmă, conducea destinele hocheiului românesc.

Acesta sublinia că, deşi este finanţat de statul român, clubul este în locul inimilor suporterilor, fiind „inima celor care trăiesc în Miercurea-Ciuc şi iubesc hocheiul pe gheaţă”.

Referindu-se la situaţia actuală a clubului, Tánczos Barna spunea că nu banii ar fi principala problemă pentru rezultatele slabe înregistrate de echipa de hochei, motiv pentru care ar vedea necesară schimbarea conducerii. „Este o problemă faptul că este unul dintre ultimele cluburi din Liga MOL, este o problemă că s-a întrerupt acel şir al campionatelor câştigate de SC MC şi este nevoie de schimbare.

Este nevoie de schimbare în management, este nevoie de schimbare în atitudine, în asumarea unor lucruri de către managementul acestui club şi sunt alături de suporterii îngrijoraţi, deşi ani de zile după ce am terminat mandatul la Federaţia de Hochei m-am retras din activităţile conexe hocheiului. Am revenit în fruntea academiei şi cred că este nevoie de un purtător de drapel, un club de seniori care să fie etalon şi care să fie pentru copiii care vin din urmă un scop, un ţel în viaţă de a juca în prima linie a SC MC”, spunea Tánczos.

Întrebat dacă nu vede că prin atitudinea unor persoane din cadrul clubului – care, prin afişele lipite în oraş, prin pagina de web a echipei, nu se adresează şi vorbitorilor de limba română – chiar a suporterilor prin unele gesturi ori scandări nu au fost îndepărtaţi românii din oraş de la arenă, fostul preşedinte al federaţiei era de părere că aceste lucruri trebuie rezolvate, iar afişele şi site-ul trebuie să fie bilingve. Totodată, acesta nu vedea că ar putea apărea incidente dacă lângă galeria actuală a echipei s-ar aşeza şi o galerie de suporteri români care să încurajeze Sport Clubul.

Asociaţia suporterilor: coincidenţă sau nu, declinul a început cu venirea lui Hodos László

Unul dintre membrii conducerii asociaţiei suporterilor spunea că lumea nu mai suportă declinul echipei din ultimii 4-5 ani şi că acesta a început odată cu venirea la cârma clubului a lui Hodos László.

„După ce am câştigat 7 titluri la rând, iar în Liga MOL, în primele ediţii, am fost cel puţin în finală, am şi câştigat, în ultimii ani numai locurile 5, 8, 9, acum suntem pe locul 11; deci numai în jos”, spunea acesta.

Şi asociaţia observă lipsa unei strategii şi a unei direcţii spre care să se îndrepte echipa, nefiind vizibilă nici măcar dorinţa de a câştiga. „Tot timpul se zice că este un club bugetar, că nu putem cheltui banii etc. Dar există cluburi bugetare, ca CSM Bucureşti – de handbal, prezent în Liga Campionilor – există club în Galaţi, există o grămadă de cluburi bugetare care por cheltui banii, dar aici se zice că nu se pot cheltui”, conchidea reprezentantul Asociaţiei suporterilor.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.